Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Kormány

Nemzeti konzultáció az uniós költségvetésről

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérjük, hogy a kormány fogadja el a 2021-2027-es uniós költségvetést. Ne zsarolja az Európai Uniót a költségvetés elfogadásának vétózásával és támogassa a jogállamisági mechanizmus bevezetését.

Miért fontos?

A magyar Kormány mindaddig megvétózza az uniós költségvetés elfogadását, amíg a jogállamisági mechanizmust le nem veszik a napirendről vagy le nem gyengítik.

A magyar embereknek azonban az az érdeke, hogy mind a költségvetés, mind a jogállamisági mechanizmus elfogadásra kerüljön.

Az európai jogállamisági mechanizmus megelőzési célú eszköz, mely a jogállamiság védelmét szolgálja: segít felismerni és kezelni a kezdődő, illetve a már kialakult jogállamisági problémákat. Ide tartoznak az igazságszolgáltatás függetlensége, a média sokszínűsége, a korrupció visszaszorítása, a jogalkotási folyamat minősége, átláthatósága, az intézmények függetlensége, stb. Ha Magyarország jogállam, nem kell félnie ettől a mechanizmustól.

Az uniós költségvetés gyors elfogadása fontos a koronavírus miatt meggyengült gazdaság talpra állításában és egy környezetbarátabb gazdasági rendszer kialakításában. A késlekedés nagyon súlyos gazdasági károkat okoz.

Kategória

Frissítések

2020-12-14 11:39:18 +0100

10 aláírás gyűlt össze.