Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány

Ne működjön együtt szélsőségesekkel a rendőrség!

Ne működjön együtt szélsőségesekkel a rendőrség!

Tisztelt Főkapitány Úr!

Felszólítjuk, hogy azonnal vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a rendőrség szélsőségesek gyűlöletbűncselekményeihez asszisztál. Kérjük, hogy azonnal vizsgálja ki, keresse és nevezze meg a felelősöket, akik arra utasították a 2019.szeptember 26-án a Budapest, 1084 Auróra u. 11 alatt található Auróra Civil Központba kiérkező rendőröket, hogy ne akadályozzák meg az ott jogszerűtlenül tartózkodó, folyamatos szabálysértéseket és bűncselekményeket elkövető szélsőjobboldaliak közösséget megfélemlítő cselekményeit. Vizsgálja ki, hogy történt-e politikai nyomásgyakorlás az ügyben, és ha megbizonyosodik erről, nevezze meg ezeket a szereplőket, és tegyen hivatalból feljelentést az ügyben érintettek ellen!

Budapest, 2019. szeptember 27.

Tisztelettel:
A rendőrség függetlenségéért aggódók

Miért fontos?

Ne hagyjuk, hogy a rendőrség ne a jogot és a békés állampolgárokat védje! Ne hagyjuk, hogy terrorizálja a hatalomnak nem tetsző civil csoportokat, és asszisztáljon a kisebbségek megfélemlítéséhez! Elegünk van a szélsőséges politikából, a szélsőséges politikai szervezetekből és kézivezérelt rendőrségből!

Szeptember 26-án egy az Aurórában zajló zártkörű, regisztrációhoz kötött LMBTQI+ eseményt zavart meg kirívóan félelemkeltő módon többnyire feketébe öltözött, szélsőjobboldali huligánok 20 fős csoportja. A termet elfoglalva korlátozták a teremben ülők mozgását, fenyegetően és erőszakosan viselkedtek, homofób megjegyzéseket skandáltak fülsüketítő módon egy mobil hangrendszer segítségével, és a szervezők többszöri felszólítása ellenére sem hagyták el a termet.

A szélsőjobboldali garázdák 3 órán keresztül inzultálták a közösségi térben tartózkodókat, úgy hogy közben a rendőrök többszöri kérés ellenére sem intézkedtek a sorozatos szabálysértéseket és bűncselekményeket elkövetőkkel szemben. Nem akadályozták meg a közösség elleni erőszakot, sem a gyülekezési joggal való visszaélést, sem a garázdaságot, sem a rendbontást. A több, mint 3 órán keresztül a rendőrség asszisztálása mellett zajló bűnelkövetésnek és szabálysértésnek végül az vetett véget, hogy az Auróra egyik látogatója egy joghurttal leöntött egy a meleg közösséget inzultáló jogellenesen kifeszített transzparenst. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor a rendőrség intézkedni kezdett. Az „elkövetőt” előállította és intézkedés alá vonta a szélsőségesek osztatlan örömére. Mindezek után a szélsőjobboldaliak és a rendőrség szinte egyidejűleg távoztak a helyszínről.

A történtek véleményünk szerint egyértelműen következnek a magyar kormány homofób retorikájából. Ez felhatalmazást ad a szélsőségeseknek, és készek lesznek erőszakos cselekményekkel érvényt szerezni ennek. Mindez a rendőrség látványos együttműködésével párosul. Ez azt az üzenetet közvetíti, hogy a kormány által támadott kisebbségek ellen szabad erőszakot elkövetni.

Különös aggodalomra ad okot a rendőrség látványos politikai kézivezérlése, amely a közelmúltban újabb fokozatra kapcsolt. Erre utal a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányirodájának megszállása, egy ismert ellenzéki szociológus ellen elrendelt házkutatás valamint, hogy letakart arcú elemek akadályozták meg egy főpolgármester-jelölt kampánybeszédét.

Felszólítjuk a kormányt is, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel a rendőrség manipulálásával. Mert ha egy olyan országban fogunk élni, ahol a törvény csak a gyűlöletet védi az a békés együttélés végét és az erőszak terjedését fogja eredményezni.

Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Aláírás okai

  • Ez a rendőrség már nem minket állampolgárokat véd. A kormány mondja meg, hogy mit csináljanak. Közvetve és közvetlenül.

Frissítések

2019-10-03 12:10:07 +0200

500 aláírás gyűlt össze.

2019-09-27 21:06:21 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2019-09-27 19:58:26 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2019-09-27 19:22:52 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2019-09-27 19:05:21 +0200

10 aláírás gyűlt össze.