Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Az ellenzéki összefogás pártjai

Ne ülj be! Ne legitimálja az ellenzék a választásokat azzal, hogy beül a parlamentbe!

Tisztelt Pártvezetők!

A 2022-es parlamenti választások nem voltak tiszták. Olyannyira nem, hogy az egy parlamentáris demokráciában elfogadhatatlan.

Elfogadhatatlan, hogy az állam nem politikailag semleges az országgyűlési választások során!

Elfogadhatatlan, hogy az államgépezet a kormánypártok érdekében kampányol. Elfogadhatatlan, hogy a közmédiában csak a kormánypártok jelenhetnek meg.

Egy demokráciában nem történhet meg ilyesmi. Egy demokráciában az állam semleges a választási hadjáratban. Egy demokráciában a választási költések átláthatók, és a kormányzó párt nem kap felhatalmazást arra, hogy az állam pénzéből, különféle trükkökkel nagyságrendekkel több pénzt költsön kampányra, mint vetélytársai.

A fenti okokból, amelyekre az EBESZ megfigyelői is külön kitértek jelentésükben, mi, alulírottak, arra szólítjuk fel az ellenzék megválasztott képviselőit, hogy NE ÜLJENEK BE A PARLAMENTBE!

A parlament alakuló ülésén részt venni, a parlamentben felesküdni kiemelkedően fontos aktus: elismerése annak a folyamatnak, a folyamat tisztaságának, amelynek keretében megválasztották önöket. Ha felesküsznek erre a parlamentre, kijelentik, hogy a választások tiszták voltak. Ezt nem hagyhatjuk!

A magyar demokrácia alapvető érdeke, hogy egyszer és mindenkorra kijelentsük: a választások nem voltak tiszták, nem voltak egyenlők az esélyek.

Felszólítjuk önöket, ne vegyék fel a mandátumukat!

Miért fontos?

A magyar demokrácia megszűnéséhez vezet, ha a választási csalásoknak nem vetünk véget! Ezt csak úgy lehet, ha kifejezzük: a választások nem voltak tiszták! Éppen ezért alapvető fontosságú, hogy a mandátumot szerzett ellenzéki képviselők NE VEGYÉK FEL MANDÁTUMUKAT! Nem engedhetjük meg, hogy az ellenzék legitimálja a súlyosan egyenlőtlen választási eljárást!

Kategória

Links

Frissítések

2022-04-08 09:14:59 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2022-04-06 06:43:46 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2022-04-05 21:21:58 +0200

10 aláírás gyűlt össze.