Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Ne kollégisták kárára szállásolják el a NEK résztvevőit!

Ne kollégisták kárára szállásolják el a NEK résztvevőit!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

Mégis hogyan befolyásolja a fent említett vallási rendezvény több ezer budapesti, felsőoktatásban tanuló diák életét? Hogyan történhet meg, hogy egy vallás követői kitúrhatnak diákokat a lakhelyükről? Miért hírcsatornák által kell a diákoknak tájékozódni a hírről, miszerint hetekig nem lesz hol lakniuk tanulmányaik során? Mindezt egy világjárvány kellős közepén, amikor 2 hónappal ezelőtt még maguk a kollégisták sem lakhattak a kollégiumokban, most pedig még vadidegenek is előnyt élveznek velük szemben.

A kollégiumok vezetősége a döntést az ígért pénzbeli juttatásokkal indokolja. Miért nem ebből a pénzből szállásolják el a kongresszus résztvevőit, így meghagyva a diákoknak a rendeltetésszerű használatot, valamint a nyugodt évkezdést?

A NEK résztvevőinek elszállásolása, valamint az érintettek tájékoztatásának hiánya több, mint figyelmetlenség. A diákok jogain teljes mértékben áttaposva történtek az előző napok eseményei, melyek ijesztő képet festenek a magyar felsőoktatás jelenlegi állapotáról.

A petíció aláírásával Te is kifejezheted, nem támogatod, hogy egy kongresszus résztvevői akárcsak ideiglenesen is olyan ágyakban aludjanak, melyek jogos "tulajdonosai" ki tudja hol lesznek ebben az időszakban, rájuk ezzel rendkívüli terhet róva.

Kérjük az illetékeseket, tartsák magukat a kollégiumi szabályzathoz, és az arra jogosultak, a diákok foglalják el a kollégiumi férőhelyeket.

Miért fontos?

A jelenlegi helyzetben főként, viszont világjárvány nélkül is vérlázító, hogyan tapos át a vezetőség a budapesti diákok jogain.

A lakhatás alapvető emberi jog, a jelenleg fennálló helyzet erősen megkérdőjelezi, hogy ezt figyelembe vették-e a szervezők.

Budapest, Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Aláírás okai

  • Oldják meg másképp, ha ez annyira fontos
  • A keleti bevándorlókat nem szállásoltuk el, akkor a nyugatiakat se.

Frissítések

2021-08-23 20:01:29 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2021-08-23 11:58:01 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2021-08-23 10:38:34 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2021-08-23 09:49:05 +0200

10 aláírás gyűlt össze.