Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország köztársasági elnöke

Tiltsák meg Szijjártó Péternek, hogy a Putyinnal való "barátságáról" szóló kitüntetést viselhesse!

Követelem, hogy Áder János köztársasági elnök [az 1991. évi XXXI. tv. 2. § (3) szerinti hatáskörében] — a Orosz Föderáció agressziója elleni tiltakozásként — ne engedélyezze, hogy Szijjártó Péter viselje a 2021 végén Lavrov külügyminisztertől, az agresszió egyik felelősétől átvett magas, oroszországi kitüntetést.
Mivel a kitüntetést Oroszország agresszor kormányával való "barátsága" elismeréséül, Magyarország egyik vezető hivatalnokaként, politikusaként folytatott tevékenysége által érdemelte ki a kitüntetett, így a kitüntetés viselése - e magas közjogi pozícióban különösen - Magyarország népének a méltóságát olyan mértékben sérti, hogy az elfogadhatalan lenne. Magyarország népe, az azt képviselő állam, állami tisztviselők minden lehetséges módon és formában kifejezésre kell hogy juttassák az agresszió elleni tiltakozásukat. Ennek egy kézenfekvő formája a követelt - legmagasabb szintű, köztársasági elnöki - döntés is.

Miért fontos?

Az agresszió óta már bőven eltelt annyi idő, mely ahhoz elegendő lett volna, hogy a követelt intézkedés megtörténjen. Különösen azt figyelembe véve, hogy a kitüntetés visszás voltára már több közszereplő fölhívta a figyelmet.
Így elérkezett az idő, hogy kiderüljön, sok polgártársam is egyetért-e e - jelképes, de mégis fontos - követeléssel, mely teljesítésének elmaradása is sokatmondó következtetéseket alapozna meg.

Kép forrása: RTL

Kategória

Frissítések

2022-03-21 20:45:25 +0100

10 aláírás gyűlt össze.