Címzett: Kormányt

Munkahelyüket elvesztő emberek megsegítése

A jelenlegi járványügyi helyzetben rengeteg ember vált már most munkanélkülivé,illetve az is rendkívüli bizonytalanságot okoz,hogy a munkájukat elveszítő emberek mikor,hová fognak tudni újra elhelyezkedni a válságállapotot követően.
Arra kérném a címzettet,hogy a munkanélkülivé vált és váló embereket segítse anyagilag a többi európai országhoz hasonlóan eddigi munkabérük finanszírozásában. Elsődlegesen a társadalomban lévő embereket,családokat anyagilag kellene támogatni,hiszen munka,pénz nélkül katasztrófális állapotok fognak uralkodni. A munkanélküli segélyek összegét meg kell emelni és időtartamát kitolni 3 hónapról hosszabb időszakra,mivel a válsághelyzet előtt sem lehetett feltétlenül 3 hónapon belül elhelyezkedni. A mélyszegénységben lévő,főleg vidéki családoknak szintén anyagi támogatás szükséges ahhoz,hogy legalább az alapvető szükségleteik meglegyenek. Ezzel párhuzamosan pedig egy célzott,gazdaságot újraindító programcsomagot kell kidolgozni arra vonatkozóan,hogy a magyarországi gazdaság a lehető legkevesebb deficittel indulhasson újra be. Ehhez szakszervezetekkel,közgazdászokkal,szakmai vezetőkkel sürgősen tárgyalásokat kellene folytatni. Fontos,hogy az embereket nem közmunka-programban kell a jövőben foglalkoztatni,hanem érdemleges,tisztességes és a szakmai/gyakorlati tapasztalatuknak megfelelő munkahely-támogatási rendszer szerint segíteni őket a munka világában.

Miért fontos?

Fontosnak tartanám,hogy a munkájukat elvesztő,valamint alacsonyabb munkabérért jelenleg dolgozó embereket anyagilag támogassa a kormány,hiszen a jàrványügyi helyzet mellett egyre inkább kiéleződik a gazdasági-pénzügyi válság,mely óriási szegénységet,nélkülözést vonhat maga után,amennyiben erre szakmai érdekképviseletekkel nem dolgoznak ki egy hatékony stratégiai gazdaság-megőrző programcsomagot.
Az átlagos családoknak nincs annyi megtakarításuk,hogy több hónapon keresztül akár az alapvető életben maradáshoz szükséges dolgokat (élelmiszer,tisztálkodószerek,higiéniai termékek) megvásárolják. Egy válsághelyzetből csakis akkor jöhetünk ki “győztesen”,ha összefogva,támogatva az embereket/családokat és a reménytelen helyzetben lévő egyéneket szó szerint támogatjuk és arra dolgozunk ki tervet,hogy a gazdaságot minél előbb újra tudjuk indítani stabil munkahelyek megteremtèsével anyagi biztonságot nyújtva a munkaképes,dolgozni tudó és akaró embereknek!