Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarország Kormánya

Mentsük meg a lovakat a vágóhídtól!

Állítsuk meg a lovak húsipari felhasználását Magyarországon és húscélú exportjukat hazánkból külföldre! Írd alá petíciónkat, hogy megkíméljük a lovakat a kegyetlen haláltól!

Itt az ideje, hogy véget vessünk ennek az állatkínzásnak!
Csatlakozz hozzánk és írd alá petíciónkat!

Miért fontos?

A lófélék hús céljára történő levágása nemcsak embertelen, hanem történelmünkkel összeegyezthetetlen!
 
A kutyákhoz és macskákhoz hasonlóan a lovak is társaink, érző lények, akik védelmet érdemelnek. Levágásuk és országokon át történő szállításuk húsipari célokra kegyetlen és összeegyeztethetetlen a megérdemelt tisztelettel.
 
A történelem során ezek az állatok társainkként és partnereinkként álltak mellettünk a munkában és a sportban, és országunk becses szimbólumai. Lemészárolni őket teljes árulás!

A lovak emberi fogyasztásra szánt levágása kegyetlen gyakorlat, amelyet szervezetünk egyértelműen elítél. 

Célunk, hogy Magyarország Kormánya végre megvédje ezeket a csodálatos állatokat, és véget vessen a húscélú felhasználásuknak! 

Csatlakozz még ma az S.O.S. Lovakért Állatsegítő Alapítvány petíciójához, amely a lovak és más lófélék emberi fogyasztásra szánt levágásának - és húscélú külföldi exportjuknak megszüntetésére irányul.

A vágás során az állatjóléti szempontok sokszor háttérben maradnak! Mivel a lovak menekülő állatok, ezért nehéz elkábítani őket, így az állatok többsége végig tudatánál van a vágás során.
Tehát tévedés, hogy a lóvágás „humánus eutanázia”. Míg az „eutanázia” a szenvedés megelőzése érdekében biztosított gyengéd, fájdalommentes halál, addig a lóvágás egyértelműen ennek a gyönyörű életnek a brutális, gyakran hosszan tartó és fájdalmas befejezése.
 

Semmiképp nem a vágás a végső megoldás a beteg, veszélyes vagy már nem használható lovak számára! A beteg és idős lovakat engedéllyel rendelkező állatorvosnak kell elaltatnia.

Ezeket az érzékeny és intelligens állatokat - akikre sokan társállatként tekintünk - áruként kezelik ebben a globális kereskedelemben. Nemcsak a vágóhidakon, hanem az országok közötti szállítás során is szenvednek.

Kiöregedett munkalovak, lesérült versenylovak, feleslegessé vált hobbilovak... és sokszor egészséges lovak kerülnek vágóhídra, akik egyértelműen nem érdemlik egy életen át tartó szolgálat után ezt a félelmetes, hátborzongató és a fájdalmas halált!
 
Amíg ezt a gyakorlatot be nem tiltja Magyarország Kormánya, addig egyetlen ló sem lehet biztonságban hazánkban.
 
Szeretnénk, ha kezdeményezésünk hatására a Kormány véglegesen megtiltaná a lófélék (lovak és öszvérek) emberi fogyasztásra szánt levágását hazánkban és azok hazánkból külföldre való exportját húsipari célokra!

Itt az ideje, hogy véget vessünk ennek az állatkínzásnak!
Csatlakozz hozzánk és írd alá petíciónkat!

Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Links

Frissítések

2024-04-16 22:44:02 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2024-03-10 07:50:09 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2024-03-09 13:47:58 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2024-03-08 20:56:23 +0100

10 aláírás gyűlt össze.