Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Parlament

Köztársasági Elnök személyének a nép általi választása

A jelen kormány, a kétharmados többségével, a nép bizalmával visszaélésre alkalmas helyzetében nem alkalmas az Államfő személyének megválasztására.
Rendkívüli befolyással, a maga politikai fölényes hatalmában, a Kormány, az érdekeinek megfelelő személyt választja meg. A Magyar nemzet egészére tekintettel, ez a körülmény, sértő módon semmibe veszi a valós népakaratot.
A Magyar nemzet identitását a Szentkorona mutatja meg, Szent István Király szándékában, miszerint a Magyar Nemzetet az Isten kegyelmére bízta.
Nincs más dolgunk, mint ezt a szándékot megtartsuk és ápoljuk. Ennek értelmében,
a Szentkorona Jelenlétében olyan Köztársasági elnököt kell tudni választani, aki a politikai befolyásoktól mentesen, közvetlen a nép által megválasztott személy legyen. Politikai pártok ne állítsanak jelölteket. Egyéni jelentkezések alapján történjen a választás, amelyhez a felhívást az Országgyűlés képviseletében a Házelnök tegyen meg.

Miért fontos?

A Köztársasági elnök személye a nép által kel, hogy megválasztásra kerüljön.
Pártpolitikai befolyások és nyomásoktól mentesen kel tudnia feladatát tennie.
Mélyen kell elgondolkodnia annak aki nem látja mi a lényeg.
Identitásunk és értékrendünkről van szó.
A Szentkorona keresztény mivoltunkra mutat rá, ami bármi hittel, vagy közömbösséggel is legyen bárki ez iránt, az egyéni, személyi szabadságunk ebben rejlik. Tessék gondolkodni és felelősen állást foglalni.

Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2024-02-26 07:53:50 +0100

10 aláírás gyűlt össze.