Címzett: Márki-Zay Péter

Közoktatás reloaded

A teljes közoktatási struktúrát újra kell gondolni. Egykori gimnáziumi igazgatóként látom, hogy a tanártársadalom teljesen kiszolgáltatott és végtelenül fásult.
Itt mindent újra kell írni, mert jelenleg egy működésképtelen rendszert hoztak létre a KLIK - rendszerrel. Végtelenül sokba kerül az adófizetőknek. Az oktatás totális központosítása nem biztos, hogy rossz, de a létszámot töredékére kell csökkenteni. És ez csak egy lépés a több száz közül. Minden döntésnek abba az irányba kell mutatnia, hogy a tanárok terheit csökkentsék, fizetésüket látványosan emeljék, legyen ez kiszámítható és inflációkövető. Meg kell szüntetni a kontraszelektáltságot. Ehhet viszont attraktívvá kell tenni újra a tanári pályát. Ebben a munkában nagyon szívesen részt vennék.

Miért fontos?

Akár szülő, akár tanár, akár diák. Ez mindenkit érint. Mindenki szenvedő alanya a jelenlegi helyzetnek. Az online térre pedig a pedagógus társadalom zöme nincs felkészülve. Kicsúszott a talaj a lábuk alól.
És a közoktatásban egyetlen stabil szereplő van: a tanár.
Szülők , diákok átmeneti vendégek egy iskolában. Nem szidni kell őket, hanem támogatni és segíteni. Ehhez az együttgondolkodáshoz várok mindenkit.