Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Papp Dániel, hírhamisító vezérigazgató

Kiállunk Balogh Krisztina mellett az MTVA-val szemben!

Balogh Krisztinát, az MTVA egykori riporter munkatársát perrel fenyegeti a közmédia, mert el merte mondani az igazságot a tévében uralkodó állapotokról. Ez a petíció egy kiállás Balogh Krisztina Papp Dániel hírhamisító vezérigazgatónak küldött nyílt válaszlevele mellett! Kevesen vannak, akik olyan bátran és nyíltan mertek kiállni a közmédiával szemben, mint Krisztina. A nyílt levél minden szava arany, megérdemli a támogatást!!

Miért fontos?

Balogh Krisztina válaszlevele teljes terjedelmében:

„Mélyen tisztelt Papp Dániel Vezérigazgató Úr!

Sajnálom, ha bármilyen módon azt a látszatot keltettem, hogy az M1 esetében nem egy objektív, pártatlan, kiegyensúlyozott hírcsatornáról van szó, hanem a kormányzó Fidesz-KDNP kampányeszközéről.

Valójában be kell látnom, hogy ez a sugallat hamis, szemben az MTVA teljesen tényalapú tájékoztatásával, ezért elismeréssel kell adóznom kollégáim fáradhatatlan oknyomozó tevékenységéért, amellyel részletesen bemutatták és felgöngyölítették az olyan korrupciógyanús történeteket, mint a trafikmutyi, a Microsoft-botrány vagy az Elios-ügy. A közszolgálatiság mércéje szerint feltárták azt is, hogy miből gazdagodott meg hirtelen a miniszterelnök egykori gázszerelője, Mészáros Lőrinc, vagy veje, Tiborcz István.

Örömmel láttam, hogy a köztévében egyáltalán nem érvényesül kettős mérce - ugyanolyan vehemenciával számolnak be az ellenzéki Czeglédy Csaba bírósági ügyéről, mint teszik azt a kormánypárti Mengyi Roland, Simonka György illetve Mondok József esetében. Így az M1 méltán említhető egy lapon a közismerten független, nemzetközi tekintetben mértékadó észak-koreai, venezuelai és szaúd-arábiai közszolgálati csatornákkal. Tanúsíthatom, hogy az MTVA-nál töltött időszakban sosem szembesültem teljes cenzúrával, hiszen mindig szabadon írhattam le azokat a tényeket, amelyek a kormány mondanivalóját alátámasztják.

Értékelem továbbá, hogy az M1 továbbra is rendszeresen bemutat olyan súlyos és megvitatandó társadalmi problémákat, mint amilyen a gyermekszegénység, a lakhatási válság, vagy a vidéki falvak elnéptelenedése. Sajnos léteznek ugyanis olyan csatornák is Magyarországon, ahol csak akkor szólaltatnak meg kiszolgáltatott embereket, mikor azok a csok vagy a rezsicsökkentés miatt hálálkodnak a luxusjachtokon urizáló politikai elitnek.

De mindezeknél nagyobbra becsülöm az MTVA-ban, hogy kampányszlogeneket ismételgető megmondóemberek helyett hozzáértő elemzőket hívnak szakérteni a közéleti műsoraikba. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek minél több létező véleményt megjelenítsenek, és ne csak a kormánnyal egybecsengő üzeneteket szajkózzák. Milyen unalmas is lenne.

Annyira őszintén kérek bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén igyekszik betartani az MTVA a közszolgálatiság alapelveit.

Barátsággal,
Balogh Krisztina,
volt munkavállaló”

Kategória

Frissítések

2019-11-04 16:14:34 +0100

1,000 aláírás gyűlt össze.

2019-10-31 18:21:29 +0100

500 aláírás gyűlt össze.

2019-10-31 11:26:22 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2019-10-31 11:06:23 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2019-10-31 10:59:10 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2019-10-31 10:56:25 +0100

10 aláírás gyűlt össze.