Címzett: Nemzeti Állatvédelmi Tanács

Kedvtelésből tartott állatok elaltatásának szigorítása és tilalma

A kedvtelésből tartott állatok és a gazdáik érdekeinek védelmében a következő pontokat legyen szíves a Nemzeti Állatvédelmi Tanács megfontolni, előterjeszteni és bevezetni:

-A kóbor/gazdátlan állatok elaltatásának teljes tilalma a gyepmesteri telepeken! Minden olyan esetben, ahol egészséges fizikális szervezetről beszélünk, az altatás teljes tilalma!

-A visszafordíthatatlanul halálos betegség esetén az altatás a gazda vagy a megtaláló egyetértésével/beleegyezésével és írásos engedélyével végezve az állatorvosok által!
Ha a fájdalom csillapítható, az állatorvos által minden létező hatóanyag rendelkezésre bocsátása – a szükséges pénzügyi szolgáltatás ellenében – a beteg állat számára!

ALTATÁS HELYETT IVARTALANÍTÁS, GAZDA STÁTUSZHOZ ÁLLATTARTÁSI VIZSGA ÉS ALKALMASSÁGI SZŰRÉS!

Miért fontos?

A kedvtelésből tartott állatok életének védelmét biztosítani kell, hogy ne érje őket kegyetlenség, a társadalomban felelősen bánjunk velük.

Köszönöm az aláíróknak a támogatást, hogy a kedvtelésből tartott állatoknak ne bizonytalan élethelyzetekben kelljen élniük, esélyük legyen egy boldog életre és annak tisztességes befejezésére!

Tisztelettel
A petíció készítője
Szép napot mindenkinek!