Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Tisztelt magyar parlamenti képviselők

Javaslat a politikusok periodikus elmegyógyászati átvilágítására

Kérjük, hogy mindenkit, aki politikai pályára akar lépni, egy hazai és nemzetközi elmeszakertőkből álló, a mindenkori rezsimtől független Orvosi Testulet vizsgáljon meg, az utan kutatva, hogy az aspiráns nem szenved-e elmebetegségben. Nem skizofren-e. Gyötri-e paranoia. Látogatják-e hallucinációk. Vannak-e perverz hajlamai. Nem szadista-e. Képes-e koherens módon gondolkodni és cselekedeteit kontrollálni. Képes-e kétoldalu kommunikációra. Milyen természetűek a rögeszméi. Hogyan viselkedik stresszhatás alatt. Mi a viziója saját magáról és embertársairól. Mennyire ön- és közveszélyes az illető, és így tovább. Nemcsak pályára lépés előtt, de a megválasztása után is legalább minden parlamenti szezonban egyszer szigoru elmeszakertoi vizsgalat ala kérjük vetni a politikusokat es az őrület első jelét tapasztalva azonnal vissza kell vonni működési engedélyüket.

Miért fontos?

Valamennyien tudjuk, hiszen nap mint nap a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a szüntelen allami terror szellem rombolasa mellett mennyi anyagi éart is tudnak okozni hatalomra kerult orultek.
Hastáncos nőknek, lemezlovasoknak, előadóművészeknek, zenekaroknak állami vizsgát kell tenniük és működési engedélyt kell kiváltaniuk, enélkül nem kerülhetnek közönség elé. Ugyanakkor politikusoknak nem kell felkeszültségükből, alkalmasságukból vizsgázniuk és nem kell működésükhöz engedélyt kiváltaniuk, noha senki sem tagadhatja, hogy az ország jelenlegi állapotáért és a múlt szavakba sem foglalható szenvedéseiért elsősorban a politikusok egymást váltó generációi a felelősek. Különös, de tény: az összes foglalkozások közül egyedül a politikusi szakma gyakorlása nem kötött hatosagi engedelyhez. Sürgősen szükséges lenne éppen ennek a foglalkozasi ágnak professzionalizációja, amennyiben gyakorlasat szigorú alkalmassagi vizsgálathoz kell kötni, amely periodikusan megismétlődik a politikus pályája alatt es a kiadott mukodesi engedely az azt kiado Testület által bármikor visszavonható. Viszonylag kis költséggel hatalmas veszteségek volnának elkerülhetőek, ha ezeket a posztjukra nyilvánvalóan alkalmatlan elmeháborodottakat a legfejletteb tudományos módszerekkel, jól megfizetett - tehát nehezen vesztegethető - szakértők véleménye alapjan távoltartanank olyan poziciókból, amelyekben akar csak egy sorsot is tönkre tudnának tenni.

A petició szerzője Najmányi László, az eredeti szöveg 1998 december 20-i keltezésű. A kampányt Horváth-Kertész Balázs és Sugár János indították az Alkotás útja kortárs művészet tematikájú beszélgetés-sorozat keretében

Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2020-08-15 08:20:19 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2020-08-14 06:38:44 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-07-22 07:33:52 +0200

10 aláírás gyűlt össze.