Címzett: Dr. Győri Ottilia - Budakeszi polgármestere

Ismét veszélyben egy természetvédelmi terület Budakeszin

Petícionkat mi, civil polgárok, azért indítottuk, hogy megakadályozzuk az összekötő út tervezését, építését és megmentsük Budakeszi legnagyobb egybefüggő zöldterületét.

A Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedés fejlesztésének (1738/2020. (XI.4.) Korm. határozat) teljes körű előkészítése során felmerült egy összekötő útszakasz ötlete, mely a Telki, a Pátyi és a Budaörsi utat kötné össze Budakeszi közigazgatási területén. Helyi környezetvédők a lakosság jelentős részének támogatásával azonban ellenzik az út Telki és Pátyi utakat összekötő megépítését, mivel az lényegileg nem enyhíti Budakeszi közlekedési gondjait, sőt a számítások szerint várhatóan még többletforgalmat is generál majd. Ráadásul valamennnyi tervezett nyomvonal közvetlenül az ikonikusnak számító mamutfenyők mellett, és az egykori és amúgy természetes módon helyreállítható, szintén helyi természeti oltalom alatt álló Nádas-tó környezetét átvágva valósulna meg. Mindez pusztulásra ítélne 1,5 hektár erdőt, valamint az itt található, számtalan különleges fajból álló, unikális ökoszisztémát.

Miért fontos?

Kérjük írja alá ezta a petíciót, hogy megőrizhessük a Mamut fenyők és a Nádas-tó környezetét egybefüggő zöld területként.
Közös célunk érdekében ossza meg a petíciót barátai, ismerőei körében is!

Köszünjük segítségét!

Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás
Budakeszi, 2092 Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL