Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Kelemen Enikő HR Vezető

Helyezzék vissza a kirúgott szakszervezeti tisztségviselőnket a komáromi Mylan-nál!

Tisztelt Kelemen Enikő HR-vezető Asszony!

A VDSZ szakszervezet tudomására jutott, hogy 2023 augusztusában a Mylan Hungary Kft.-nél működő szakszervezeti alapszervezet tisztségviselőjét, Zborai Gábort azonnali hatályú felmondással elbocsátották.
Az érdekképviselet szerint ez súlyosan akadályozza a helyi képviseleti munkát, amelyet amúgyis akadályoz a cég vezetése a legkülönfélébb módokon.
Ezért jelen aláírásommal támogatom a szakszervezet követelését:
A tisztségviselőt azonnali hatállyal helyezzék vissza munkakörébe!

Miért fontos?

Kirúgta az amerikai cég a szakszervezeti vezetőt.

Azonnali hatályú felmondással szüntette meg az amerikai tulajdonosi háttérrel rendelkező Mylan Hungary Kft. szakszervezeti tisztségviselőjének munkaviszonyát.
Az amerikai cég a kezdetektől gátolja a munkavállalók érdekvédelmi szerveződését, most pedig elérkezettnek látta az időt, hogy ezzel a munkáltatói döntéssel lehetetlenítsék el a szakszervezeti munkát. A VDSZ az intézkedés elleni tiltakozásul a hazai és a nemzetközi nyilvánosság felé fordul, és - mint ahogy a cég HR igazgatójával közölte - nemzetközi fórumokon próbál jogorvoslatot elérni. Ez év júniusában a VDSZ egyébként bíróságon támadta meg a Mylan Hungary Kft-nek azt a joggyakorlatát, amely világosan megmutatta, hogy a cégvezetés annulálja a munkavállalói érdekképviseletet.
A VDSZ követeli, hogy a Mylan azonnal hagyjon fel törvénysértő tevékenységével, és vonja vissza a szakszervezeti tisztségviselő felmondását.

Frissítések

2023-09-05 16:08:35 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2023-08-31 20:43:16 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-08-31 15:15:22 +0200

10 aláírás gyűlt össze.