Címzett: Dr Homolya Róbert, MÁV csoport Elnök

Budapest Újszász Szolnok vasútvonal

Tisztelt Homolya Róbert elnök Úr

A Budapest-Újszász-Szolnok vonal utasai azzal a panasszal fordulnak Önökhöz, hogy sajnos az utóbbi időben nagyon sokat késnek a vonatok, nem tartják a menetidőt.

Ezzel a MÁV kockáztatja az emberek megélhetését, mivel a munkáltatók nem nézik jó szemmel azt, hogy a dolgozók másfél két órákat késnek a munkahelyeikről, mert Önök folyamatosan műszaki okokra hivatkoznak, illetve a vasúti pályát folyamatosan fejlesztik, ezért torlódások alakulnak ki, és Önök nem biztosítanak az utasok részére mentesítő járatokat.

De, az sem mindegy, hogy az emberek a munkahelyről mennyi idő alatt érnek haza az otthonaikba.
Nagyon sok esetben előfordul az, hogy 16.30-helyett csak 19.30-ra érnek haza, mivel a vonatok vagy még elsem tudtak indulni, vagy elindul ugyan, de valahol éppen vesztegel...
Sajnos a szerelvények nagyon elavultak, így sokszor az utasok 40-60 fokos melegben várakoznak 2-3 órákat víz nélkül.

Jó lenne továbbá az is, ha odafigyelnének arra, hogy működjön az utastájékoztatás, mert sajnos a szerelvények 90%-ában még utas tájékoztatás sincs.

Az alábbi észrevétel pedig már csak hab a tortán, hogy ha már 3 órákat kell a másfél órás úton eltölteni ami majdnem egy fél napnak felel meg munkaidő szempontjából, még wc-re se lehet elmenni, mert a wc-k rettenetesen koszosak, büdösek, nincs víz és szappan. Az ülések porosak, koszosak. Vagyis nem elég, hogy órákat kell a 40-60-fokos melegben eltölteni a szerelvényen, még koszosak, mocskosak az utasok részére fenntartott utas terek, pedig az utazó közönség megvásárolja a jegyet, vagy bérletet.

Ez úton kérjük önöket, hogy ha ilyen sokat késnek a szerelvények, akkor legyenek szívesek mentesítő járatokat indítani.

Tisztelettel: az UTASOK

Miért fontos?

Minél többen csatlakoznak a petícióhoz, annál biztosabb hogy a MÁV figyelembe veszi az utasok jogos elvárásait.