Ugrás a fő tartalomra

Címzett: A magyar kormány, népszavazási bizottság(ok)

Biztonságos online felületet a népszavazásokhoz, közvetlen beleszólás biztosítása az embereknek.

Az emberekben megnőtt az igény, hogy közvetlenül is beleszólhassanak a politikába, azokba a kérdésekbe, ügyekbe, ami őket érinti, nem a képviselőket. Ez valamilyen formában már régóta folyik a Facebook-on, de az nem 1 hivatalos felület és inkább csak komment háború zajlik, semmilyen érdemi változás, cselekvés.
Az online népszavazás könnyű és gyors, továbbá környezetkímélő és nincsenek nemzetközi határok, ha valaki külföldről szavazna. A technikai feltételek bőven adottak ehhez már régóta, hogy ez biztonságos legyen, védje a személyiségi jogokat, mint például a bankok webfelületei.
Ezt egyszer kell jól megtervezni és kivitelezni, majd utána üzemeltetni, ami még mindig olcsóbb és praktikusabb, mint az állandó papírpazarlás, azok szállítása...stb. Az embereknek ki sem kell otthonról mozdulni a szavazáshoz és sűrűbben lehetne legalább a kardinális kérdésekben népszavazást tartani. Természetesen felmerül a szavazáskor az anonimitás kérdése, de erre is van megoldás.
A szociálisan rászorulóknak, időseknek lehet hivatalos segítséget nyújtani, például a szociális munkások, civil szervezetek, előző szavazóbiztosságok...stb.

Miért fontos?

Mindenki érdeke, hogy végre a saját életünket mi irányítsuk, a fontos döntésekben mi döntsünk, ne akárkik felettünk.

Kategória

Frissítések

2021-12-12 08:18:53 +0100

10 aláírás gyűlt össze.