Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Balatonszemes Önkormányzata, Németh Kornélné polgármester

Balatonszemesi Malom tetejéről helyezzék át az antennát!

Tisztelt Balatonszemesi Lakosok, Ingatlantulajdonosok!
Tisztelt Balatonszemesi Önkormányzat!
Tisztelt Németh Kornélné Polgármester Asszony, tisztelt Glöckner Ferenc Jegyző Úr!

2023 februárjában mobilátjátszó antennát építettek a falu központjában lévő Malom épületének tetejére. (pontos cím: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 44. hrsz: 1897/1)
Az új antenna nem illeszkedik a településképbe, csúnya, teljesen elüt a 115 éves Malom épületétől, stílusától.
A lakóházak közvetlen közelében, a lakott terület központjában épült torony csökkenti a környező ingatlanok értékét.
A község lakóit, a szomszédos ingatlantulajdonosokat, sőt, -állítólag- az önkormányzatot sem kérdezte meg, vagy tájékoztatta előre senki. Úgy tudjuk, az önkormányzattól nem kértek sem szakmai konzultációt, sem településképi véleményezési, bejelentési eljárást.
A Malom épülete EGYEDI HELYI VÉDETTSÉG alatt áll, szerepel a 7/2018(VI.25) önkormányzati rendelet 3. mellékletében a védendő épületek között.
A rendelet II. fejezet 10. pont 12.§ (1) alapján védett épületen tilos elektronikus hírközlési építményt, berendezést elhelyezni.
A rendelet (IV. fejezet 14. pont 24.§ (1) f és (2) tiltja a vezeték nélküli antenna telepítését belterületre.
A petíció célja az adótorony lebontása és elköltöztetése, egy lakott területen kívüli új helyszínre, a lakosság igényeinek figyelembevételével.
A malom tulajdonosa a Patrónus Építési Kereskedelmi Kft. (1144 Bp. Rátót u.18-20), aki bérleti szerződést kötött az antenna tulajdonosával, a Vantage Towers Zrt.-vel.
Kérjük a Balatonszemesi Önkormányzatot, a 7/2018 (VI.28) rendelet alapján intézkedjen az antenna lebontásáról, valamint szólítsa fel a Malom tulajdonosát az épület eredeti állapotának visszaállítására, szólítsa fel az épület karbantartására, állapotának megvédésére!
Kérjük az Önkormányzatot, lépjen fel a jogsértés ellen, erőteljesen képviselje az itt lakók, nyaralók érdekét, és kötelezze a tulajdonost, a mobilszolgáltatót, hogy az antennát telepítsék át a falu külterületére!
Már több helyi állampolgár is panasszal élt az önkormányzatnál, de az ügyben hallgatás van, ezért kérjük a Szemesi lakosokat, nyaraló és lakó ingatlantulajdonosokat, nyilvánítsák ki egyetértésüket és minél többen írják alá ezt a petíciót!
Az aláírásnál ajánlott azoknak, akik szemesi ingatlannal rendelkeznek, de a bejelentett lakóhelyük máshol van, hogy irányítószámnak a 8636-ot adják meg, hogy figyelembe vegyék véleményüket.
Köszönjük támogatásukat!

Miért fontos?

Miért fontos, hogy aláírd?
Mert jogunk van a településünk kinézetébe beleszólni. Mert jogunk van a helyi értékeket, a község múltjához tartozó fontos épületeket megvédeni.

Hogyan lesz kézbesítve

Emailben elküldöm az önkormányzatnak.

Balatonszemes, 8636 Magyarország

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategória

Frissítések

2023-05-30 08:05:52 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2023-05-28 18:52:07 +0200

10 aláírás gyűlt össze.