Címzett: Magyarország kormánya

Az '56-os Forradalomért: Ítéljük El Az Orosz Tankönyvet!

Kérjük, hogy a Magyar Kormány azonnal álljon ki az 1956-os magyar forradalom történelmi igazságáért és az emlékezés méltóságáért! Követeljük, hogy az orosz iskolákban tanított új történelem tankönyvet, amely az 1956-os forradalmat fasiszta lázadásként ábrázolja, nyilvánosan és határozottan ítélje el!

Háttér:

Az orosz iskolákban tanított új történelem tankönyv elképesztő módon fasiszta lázadásként ábrázolja az 1956-os magyar forradalmat. Ez nem csupán elferdített történelmi tényeket jelent, hanem a magyar nép hőstetteit sárba tiporja, és teljesen ellentmond a történelmi valóságnak.

Miért fontos ez?

Az igazság és az emlékezés méltósága minden nemzet számára kiemelten fontos. Az 1956-os magyar forradalom az elnyomás elleni bátor lázadás példája volt, amely mélyen beírta magát a történelembe. Az orosz tankönyv által támogatott hamis ábrázolás nemcsak a magyarokat sérti meg, hanem az egész világot. Ezért szükséges, hogy a Magyar Kormány álljon ki az igazság mellett és határozottan elítélje az emlékezet sértegetését.

Mit szeretnénk elérni?

Követeljük, hogy a Magyar Kormány azonnal lépjen fel az igazság és az emlékezés méltósága érdekében. Kérjük, hogy nyilvánosan és határozottan ítélje el az orosz tankönyvben található hamis és sértő ábrázolást az 1956-os forradalomról. Kérjük, hogy tegyen konkrét lépéseket annak érdekében, hogy a történelmi valóság helyreálljon, és az 1956-os forradalom hősei méltó tiszteletben részesüljenek.

Miért fontos?

Aláírásoddal támogathatod a petíciónkat, és hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a Magyar Kormány hallja a hangunkat. Ossz meg minél több platformon, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk az igazság és az emlékezés méltóságának védelmében!