Címzett: Márki Zay Péter

Arcpirító! Havi 22.800.- forintból éljen meg az, aki megszavazta!

Tisztelt leendő miniszterelnök úr!

Sajnálattal látom , hogy az összefogás programjában nem szerepel a leginkább rászorulók támogatása. A minimál nyugdíj (22.800.- Ft) és a hozzá indexált egyéb támogatások hosszú évek óta nem emelkedtek.

Mondanom sem kell, hogy azok, akik önhibájukon kívül olyan helyzetbe kerültek , hogy ez az egyetlen bevételi forrásuk (nyugdíjasok , rokkantak) , milyen megalázó a jelenlegi árak mellett ez az összeg.

Azért mert valaki idős , még nem feltétlenül van saját háza és alacsony rezsije. Számomra érthetetlen , hogyan maradhat ebben a kérdésben az ellenzék minden képviselője mentes az empátiától.

Karácsony Gergely beszélt egy szociális minimumról, ami lényegesen egyszerűbb és átláthatóbb támogatási rendszert eredményezne, ha kiváltaná a különböző segélyek és támogatások rendszerét és az ehhez tartozó hivatali erőforrást.

Ez égetően fontos megvalósítani, mert emberek ezrei nyomorognak a létminimum alatt, akik senki által nincsenek képviselve!

Miért fontos?

Nyomorgó emberek ezreiről van szó , akik érthető módon nincsenek abban a helyzetben, hogy képviseljék magukat, internetezzenek, vagy akár csak tájékozódjanak a lehetőségeikről!