Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója és Yasmin Green, a Jigsaw vezetője

Állítsuk meg a hazug, állami propaganda-hirdetéseket a YouTube-on

Magyarország kormányának legújabb fizetett hirdetése egy hazug, manipulatív, gonosz propagandavideó.

Kérem, ne adják le többször ezt a hirdetést a felületükön, és ne biztosítsanak felületet a jövőben felmerülő hasonló propagandavideóknak, hirdetéseknek! Ezzel közvetve egy antidemokratikus, autokrata kormányt támogatnak Magyarországon, amely a nép helyett csak egy szűk, hozzá közel álló csoport érdekeit szolgálja.

A videóban számos olyan sugalmazás és állítás van, amely nem fedi a valóságot.
- A hirdetés állításával szemben az EU - amit a videóban "Brüsszel" személyesít meg - sosem állította, hogy pusztán a szankciók rövid távon elhozzák a békét. Ezek hatása sajnos csak közép- és hosszú távon mutatkoznak meg. Az Unió azért hozta a szankciókat, mert morálisan, emberileg megengedhetetlen, hogy egy olyan országgal kereskedjen, amely az ebből befolyó pénzt egy szomszédos ország megszállására, városok és emberi életek pusztítására használja fel.

- Igaz, hogy egész Európában megugrott az infláció és az energia ára. De mindezért a járvány utáni gazdasági válság, az országok egyéni gazdaságpolitikája, a háború maga, valamint Oroszország és Vlagyimir Putyin, akik tudatosan próbálták/próbálják felhajtani az energiahordozók árát, sokkal inkább felelős, mint azok a szankciók, amelyek csak a háborúra adott válaszreakciók. A videóban mégis egyedül Brüsszelt (az EU-t) és a szankciókat teszik a jelenlegi gazdasági helyzetért felelőssé.

- A Magyarországon éppen aktuálisan folyó propaganda szerint, aminek ez a hirdetés is a része, a magyarok elmondták a véleményüket a szankciókat illetően, és 97%-uk elutasítja azt. Az igazság az, hogy a nemzeti konzultációban csupán a szavazóképes lakosok 14%-a vett részt. 86% el sem mondta a véleményét, mert nem is érdekelte ez az egész, vagy mert nem hagyta magát félrevezetni a konzultáció irányított, manipulatív kérdéseivel. Ez alapján pusztán azt lehetne állítani, hogy a magyarok kb. 13,5%-a utasítja el a szankciókat és nem a 97%-uk!

Miért folytat ilyen kampányokat Magyarország kormánya? Kezdjük néhány ténnyel.

- Magyarország sajnos nem jogállam, és nincsen itt teljes értékű demokrácia. Orbán Viktor vezetésével a kormány egy úgynevezettt választási autokráciának a hibrid rezsimjét teremtette meg és tart fenn, amit az Európai Parlament is elismert és megszavazott.

- Népességarányosan Bulgária után Magyarországon él a legtöbb a szegény ember az EU-ban, valamint az infláció, különösen az élelmiszer infláció is itt volt a legmagasabb. Sok magyart ez nagyon rosszul érint.

- Az Unióban kimagasló magyarországi inflációról a magyar kormány elhibázott gazdaságpolitikája, valamint az EU legnagyobb korrupciója, az emiatt blokkolt több milliárd eurós uniós források, valamint Putyin háborúja tehet a leginkább, és nem "Brüsszel" és szankciók.

- Magyarország kormánya az összes Oroszországgal szembeni szankciót megszavazta, de az energiahordózókra vonatkozókat csak azzal a feltétellel, ha Magyarország mentességet kap velük kapcsolatban. Ennek tudatában így még álságosabb, hogy a kormány azokat a szankciókat teszi felelőssé a mai nehézségekért, amelyek Magyarországra nem is vonatkoznak.

Sajnos ezek az ismeretek és tények a tömeghez nem jutnak el, mivel a kormány törvényileg, a hozzá hű embereivel és a hozzá szorosan kötődő oligarchákkal irányítja és kontrollálja a legtöbb médiafelületet, legyen az állami vagy magán.

Magyarország kormánya azért állít fel hamis bűnbakot, azért folytat hazug propagandát, az Unió (Brüsszel) és a szankciók ellen, hogy a tömeg ne a valódi hibást, a kormányt okolja a jelenlegi helyzetért, hanem valaki/valami mást. Így biztosítja a kormány, hogy továbbra is megőrizhesse hatalmát.

A magyarországi hibrid rezsimben az ellenzék lehetőségei is igencsak korlátozottak. Az uniós források megvonásával mára az EU vált az egyetlen olyan demokratikus erővé, amely még képes nyomást gyakorolni a magyar kormányra. Brüsszel (az EU) a tökéletes ellenségkép, amelyet már csaknem kb. 10 éve ilyen és ehhez hasonló kampányokkal támad a kormány. Ezek hatására mára már több millió magyarban él ellenszenv az EU felé. Fondorlatos manipulációval így teszi a magyar kormány az egyetlen erőt (a magyar népet), amely őt megdönthetné, az egyetlen másik (EU) vele szemben még nyomásgyakorlásra képes erő ellenségévé.

Orbán antidemokratikus, autokrata rendszere nem működhetne az állami propaganda nélkül, amihez ez (és számos korábbi) alkalommal (is) a YouTube felületét is felhasználta/felhasználja. Így közvetve a YouTube is hozzájárul ennek az önző, korrupt, hataloméhes autokrata rendszernek a fennmaradásához.

Ezért kérem a YouTube-ot, hogy távolítsa el ezt (youtu.be/ok78tHlI3h0) és az ehhez hasonló (youtu.be/RtgBiy0RiwA; youtube.com/shorts/YdF7x4eV26U; youtu.be/WORoD8NagnA) hazug, manipulatív kormányzati videókat és hirdetéseket!

Miért fontos?

Eleged van a kormányból, amely a nép szolgálata helyett csak egy szűk, hozzá közel álló rétegnek kedvez?
Eleged van a magyar kormány sok 10 vagy 100 milliárdos manipulatív konzultációiból és propagandakampányaiból, amivel elterelik a figyelmet a valódi problémákról (pl. magyar oktatás és egészségügy színvonala, giga állami korrupció, Európa-bajnok magyar infláció), azok valódi okáról (rossz nemzetstratégia, hibás döntések, rossz gazdaságpolitika)?

Eleged van a YouTube-on állandón felbukkanó hazug állami hirdetésekből, propagandavideókból?

Ezt a hibrid rezsimet Orbán Viktor és kormánya nem egyik napról a másikra építette fel, és a változás, akárcsak a propagandagépezet felszámolása sem fog egyik napról a másikra menni.

De itt és most, néhány perc alatt te is tehetsz valamit ezért! Te is tehetsz azért, hogy legalább a YouTube-ról eltűnjenek ezek a propaganda videók és hirdetések.

Kérlek, írd alá Susan Wojcickinek, a Youtube vezérigazgatójának és Yasmin Greennek, a Google társadalmi igazságtalanságokkal foglalkozó alszervezetének, a Jigsaw vezérigazgatójának szóló petíciót, amiben arra kérjük őket, hogy távolítsák el a magyar kormány hazug és manipulatív videóit és hirdetéseit a Youtube felületéről.

Köszönöm, ha aláírod a petíciót, de még ennél is többet tehetsz. A petíció akkor lehet sikeres, ha azt minél többen aláírják, ezért kérlek, oszd meg másokkal, minél több emberrrel Facebookon vagy más felületeken, csatornákon, és buzdítsd ismerőseideit a részvételre.

Kategória

Links

Frissítések

2023-03-05 06:20:45 +0100

5,000 aláírás gyűlt össze.

2023-03-03 10:19:40 +0100

1,000 aláírás gyűlt össze.

2023-03-03 09:40:04 +0100

500 aláírás gyűlt össze.

2023-02-22 01:08:51 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2023-02-20 19:22:02 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2023-02-19 00:00:30 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2023-02-18 10:29:44 +0100

10 aláírás gyűlt össze.