Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Parlament

Állatvédelmi törvény módosítása

Tisztelt Miniszterelnök úr!
Tisztelettel kérem az állatvédelmi törvény módosítását, miszerint szigorúbb büntetést kapjanak az állatkínzást bármilyen formában elkövetők!
A jelenlegi büntetés sajnos nem arányos a bűntettel, így ennek szigorítását szorgalmazom.
Továbbá, a házi kedvencek ivartalanítása, orvosi kezelése is megoldatlan, hiszen nem mindenki tudja a drága állatorvosi költségeket finanszírozni, így szociális alapon kellene húzni egy költséghatárt.

Miért fontos?

Nagyon sokan vagyunk, akik szeretjük az állatokat.
Nem mindenki teheti meg, hogy legyen kutyája, macskája, de az életük során kialakult "szerelem" nem múlik el.
Akik már fogadtak örökbe kisállatot, tudják, hogy családtaggá váltak kis kedvenceink. Talán az ajtón belépve az első üdvözlés a kutyát illeti meg, lehet, hogy az első kérdés a cica felé irányul; az esti simogatások, a reggeli séták, a hétvégi nagy bolondozások, betegség esetén az aggódás nem azt mutatja, hogy ők nagyon sokat jelentenek nekünk?
Mi adunk nekik enni, mi simogatjuk őket, mi elvisszük őket állatorvoshoz, ha betegek, mi gondoskodunk róluk életük végéig és szerettél gondolunk rájuk haláluk után is!
De nem mindenki ilyen!
Csontvázként vegetáló kutyák, szatyorban "felejtett" macskák, kivert, megkínzott, megcsonkított, éheztetett állatok-értük ki a felelős?!
Tovább tudunk menni közömbösen egy ilyen eset láttán?
És az elkövetők méltó büntetést kapnak?
Arra szeretnék kérni minden jóérzésű embert, hogy az állatok védelmében írják alá ezt a petíciót annak reményében, hogy a szigorúbb büntetés kiszabásával jelentősen visszaszorul, akár meg is szűnik az állatkínzás, valamint szabályozhatóvá válik a túlszaporodást!
Adjunk esélyt az állatoknak és vegyük el a lehetőséget az állatkínzóktól!

Frissítések

2021-02-22 08:08:02 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2020-11-12 13:53:07 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2020-11-11 19:30:20 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2020-11-05 10:59:07 +0100

10 aláírás gyűlt össze.