Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Gárdony Város Önkormányzata

Gárdony szabad és tiszta partjáért

Tisztelt Gárdony város Önkormányzata!
Tisztelt Tóth István polgármester úr!

Kérjük, hogy Gárdony fejlesztési tervében, mindennapos döntéseikben, gondolkodásukban, kommunikációjukban tartsák szem előtt az itt lakók, az itt nyaralóval rendelkezők, és az itt pihenők érdekeit!

Ne a gazdasági érdekek legyenek az elsők, hanem az, hogy Gárdony és az egész Velencei-tó egy környezetbarát, fenntartható, élhető és mindenki számára szuper hely legyen!

Szükség van a szabad partszakaszokra, a zöld területekre, a fizetés nélkül elérhető vízpartra, a szemetesekre, nyilvános illemhelyekre, megfelelő fürdő területekre a háziállattal és a háziállat nélkül érkező vendégek számára is.

Gárdony számára fontos a fejlődés, fontosak a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, rendezvények,
DE NEM MINDEN ÁRON!

A TÓ NEM ELADÓ!

Nem szeretnénk beépített, elkerített, csak az ott lakók számára elérhető, lezárt partszakaszokat. Nem szeretnénk, ha luxus lakóparkok vagy szállodák épülnének a zöld területek helyén.

Van elég lepukkant, használaton kívüli vízparti telek, épület, szálloda, azok újrahasznosításáról gondoskodjanak, ne csökkentsék tovább a szabad és zöld területeket!

Ehhez pedig szükség van a nyílt, egyértelmű és átlátható kommunikációra és döntésekre!

Ne hozzanak olyan döntéseket, melyek bizonyos emberek, vagy vállalkozói csoportok érdekeit helyezik a köz érdeke elé.

Gárdony a gárdonyiaké, nem egyetlen emberé!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PETÍCIÓ
A szabad és tiszta partszakaszokért, mert nem akarunk parttalanok lenni, és nem akarunk parttalan vitát.

1.) Követeljük, hogy Gárdony Város Önkormányzata Agárd és Gárdony partjainál a jelenleginél sokkal több helyen, legalább kilométerenként biztosítsa mindenki számára szabadon és ingyenesen a vízhez jutás lehetőségét, és a gárdonyi állandó lakosok, az ingatlan tulajdonosok és családtagjaik számára a fizetős strandok ingyenes használatát!

2.) Követeljük, hogy Agárdon és Gárdonyban legalább 500 méterenként, de a mólóknál mindenképpen, bárki által használható, a vízi sporteszközök (pl. szörf, kajak, kenu, sup, stb.) vízre helyezésére alkalmas sóják, rámpák és stégek álljanak rendelkezésre!

3.) Követeljük, hogy a Velencei tó jellegéhez tartozó horgászatot őrizzék meg, ennek érdekében a meglévő horgász csónakkikötők változatlanul maradjanak meg, legyenek azok elérhető áron hozzáférhetők a kisebb jövedelemmel rendelkezők számára is, és a parton több helyen alakítsanak ki horgászásra alkalmas szabad partszakaszokat!

4.) Követeljük, hogy Agárdon, de különösen a vízpart közelében, így a mólón, a mólóhoz vezető úton, az önkormányzat által fenntartott parkolókban, sétányokon, bicikli utakon, a kihelyezett padok mellett több, legalább 200 méterenként elhelyezett köztéri szemetest helyezzenek ki, és azokat rendszeres ürítsék!

5.) Követeljük, hogy a Gárdony Város Önkormányzata biztosítson a szelektíven gyűjtött és a veszélyes hulladék lerakására hulladéklerakó szigeteket.

6.) Követeljük, hogy tiltás helyett Gárdony Város Önkormányzata építsen ki megfelelő kutyafuttató helyeket és jelöljön ki kutyák fürdetésére partszakaszt.

7.) Követeljük, hogy az önkormányzat a tóparttól számított 30 méteres sávban semmilyen épület építését ne engedélyezze, építsen ki a parton sétányokat, biztosítson fürdőhelyeket, és a fizetős strandokon biztosítsák a szabad bejárást a korábbi rendnek megfelelően 18 órától kezdődően, és ne zárják le a fizetős strandok partjait a közösség elől éjszakára.

8.) Követeljük, hogy önkormányzati rendelet mondja ki a Gárdony közigazgatási területéhez tartozó tóparti területen, és az attól számított 30 méteres sáv területén lévő ingatlanok vonatkozásában az elidegenítési tilalmat, valamint az 5 évet meghaladó időtartamú bérleti és haszonbérleti tilalmat.

9.) Követeljük, hogy a 2000. január 1.-ét követően a Gárdony Város Önkormányzata által értékesített azon vízparti ingatlanokat, amelyek az értékesítést megelőzően a közösség használatában álltak, az Önkormányzat kisajátítási eljárás keretében vegye ismét tulajdonába és adja vissza a közösség használatába.

10.) Követeljük, hogy Gárdony városa mindennemű jövőbeni fejlesztést a fenntartható fejlődés, a 2010.-ben megszerzett ökováros címmel járó kötelezettség, a Velencei-tó természetes élővilága, partjai, nádasai megőrzése és az itt élő és az itt adózó emberek egészséges környezethez való joga, és a szabad vízhez jutásuk biztosítására tekintettel valósítson meg.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Miért fontos?

Mi, akik itt lakunk, itt van nyaralónk, ide jövünk nyaralni, vagy csak egy hosszú munkanap után lejövünk kikapcsolódni a tóhoz, nem szeretnénk, hogy egy körbezárt, csak szűk réteg számára elérhető terület legyen a Velencei-tó!

Frissítések

2020-09-03 18:24:04 +0200

5,000 aláírás gyűlt össze.

2020-08-01 22:44:09 +0200

1,000 aláírás gyűlt össze.

2020-08-01 15:55:22 +0200

500 aláírás gyűlt össze.

2020-08-01 08:51:51 +0200

100 aláírás gyűlt össze.

2020-08-01 06:41:25 +0200

50 aláírás gyűlt össze.

2020-08-01 00:07:29 +0200

25 aláírás gyűlt össze.

2020-07-31 22:38:17 +0200

10 aláírás gyűlt össze.