Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Magyarok és Demokraták!

Mit kíván a Normális Magyarországért Mozgalom

MIT KÍVÁN A NORMA 2021. MÁRCIUS 15-ÉN?
LEGYEN BÉKE, SZABADSÁG ÉS EGYETÉRTÉS.

1. Kívánjuk a tisztességes, független közmédiát és a szólás szabadságát!
2. Felelős, jogállami működésű minisztériumokat és a pártpolitikától független közigazgatást, közszolgálatot, honvédséget, rendőrséget! A hatalmi ágak szétválasztását!
3. Független hatalmi ágként működő, hatástanulmányokkal és folyamatos társadalmi egyeztetésekkel törvényt alkotó Országgyűlést!
4. Támogatást és biztonságot a szakmai és civil szervezeteknek, a kormánytól független, szabadon szolgáló történelmi és kisegyházakat! Az állam és egyház szétválasztását!
5. Hasznosítható tudást adó, ingyenes általános-, középiskolai,- és felsőoktatást! Vonzó hazai jövőt és támogatást a fiataloknak és a családoknak!
6. Közös teherviselést, szolidáris társadalmat. Jogbiztonságot és törvény előtti egyenlőséget!
7. Népszavazással megerősített Alkotmányt, új választási törvényt! A Nép által választott Köztársasági Elnököt! Társadalmi megbékélést és európai Magyarországot!
8. Erős, független önkormányzatokat, az állami központosítás felszámolását!
9. Kedvező és kiszámítható körülményeket a vállalkozásoknak! A kis és középvállalkozások támogatását! Élhető vidéket, támogatott kistelepüléseket!
10. A korrupció intézményes felszámolását, visszaszorítását és az Európai Ügyészséghez történő csatlakozásunkat!
11. Emberhez méltó, szolidáris egészségügyi, szociális és nyugdíj ellátást, megbecsült idős kort!
12. Felelős Európai Uniós tagságot és az euró bevezetését!

Szabadság, egyenlőség, testvériség!

Miért fontos?

A 12 pont volt az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek összefoglalása. Mi, akik most dicső elődeinkre, az 1848-as Márciusi Ifjakra emlékezünk, hiszünk abban, hogy a mi 12 pontunk lehet egy Normális Magyarország nemzeti minimuma. Ezért kérünk minden demokrata honfitársunkat, csatlakozzanak hozzánk, a www.magyarorszagert.com honlapon, és teremtsünk együtt egy Normális Magyarországot!

Magyarország, 2021. március 12.
Nyerges Ferenc, Katona Andrea, Vass Éva, Buth Sándor, Hajmási Tibor, Márkusné Fehér Mária, Bencsikné Tóth Gabriella, Gedei Tibor, Koczkáné Zsuzsa, Jurenka Csaba, Kübler János.

Kategória

Frissítések

2021-03-12 18:16:23 +0100

10 aláírás gyűlt össze.