Skip to main content

Címzett: Orbán Viktor Miniszterelnök, Dr. Kásler Miklós Miniszter, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Álljunk ki a 18 év feletti Fogyatékossággal élő emberekért, hogy tisztességes módon emelkedjen a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk. Nem mehet tovább, hogy 2020-ra illetve a 2020 években is 50.000 Ft alatt maradjon a Rokkantsági járadék összege, és a Fogyatékossági támogatás összege.

Szívem szerint örültem volna ha leghamarabb 2020. január 1-től, 50.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék, és a Fogyatékossági támogatás összege de legkésőbb és legrosszabb esetben 2029. Január 1-től megvalósulna. De sajnos 2019. év közepén tudom az internetes hírekben, hogy 2020-ban csak 2,8%-ot emelkednek a nyugdíjak és köztük a nyugdíjszerű ellátások összege is.

Pedig még az Országgyűlési képviselőknek is születhet fogyatékossággal élő gyermekeik vagy unokáik.

Mert több Fogyatékossággal élő ember kap havonta 2 féle járadékot kapnak a Rokkantsági járadékot, és a Fogyatékossági támogatást. És kettő az egyben Nettó 100.000 Ft-ot tenne ki ha ez megvalósulna. És külön-külön a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelkedne évente egyszer legalább minimum 50%-al.

És muszáj lenne a fogyatékossággal élő felnőtteknek az egészségi állapotuknak megfelelően teljesebb éltett élniük, mert a szüleik sem lesznek örökké az élők sorában. És lakás fenntartást meg egyéb fontos költségeket ugyan kell fizetniük, mint az ép felnőtt emberek teszik.

És a fogyatékossággal élő emberek egy része hiába tudja önmagát ellátni segítség nélkül és felügyelet nélkül: és az önkiszolgáló képességük sem hiányzik. A munkahelyek többsége nem alkalmazkodik az egészségi állapotuknak, és teherbíró képességüknek megfelelő foglalkoztatásban. A Munkahelyeket csak az érdekli, hogy minél több adókedvezményt kapjanak a fogyatékossággal élő dolgozók után, és népszerűsítsék a cégüket a munka vállalok a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával.

És amikor lejár az adókedvezmény az új fogyatékossággal élő dolgozók után, akkor már elveszíthetik az állásukat.

Amióta rendelkezem Rokkantsági járadékkal és Fogyatékossági támogatással, még a 2000 évek közepén is volt Nyugdíjprémium és Nyugdíjkorrekció minden év Novemberében. A Prémium az egyszeri volt. Míg Korrekció Novembertől-Decemberig volt érvényes.
Aztán Januárban a Korrekcióra ment rá a Januári emelés a Rokkantsági járadékra.

Míg 2017-ben pedig volt Korrekció a Rokkantsági járadék mellett még a Fogyatékossági támogatásnál 2017 Novemberében. Viszont 2017. Decemberében vissza lett csökkentve a Rokkantsági járadék összege a 2017. Októberi összegre.

És a Fogyatékossággal élő emberek közül vannak Paralimpiai és Speciális Olimpiai versenyzők is van, hogy a Magyar Állam nem ad támogatást nekik a Paralimpiai és a Speciális Olimpiai verseny országba való kijutásukban. Hanem olykor a Sport szövetségük és saját önerőjükből kell állniuk a kiutazásuk költségét.

AZ EGÉSZ NAPOS ÁPOLÁSRA SZORULÓKNAK SOKSZOROSAN PECHÜK VAN
AZ ORSZÁGGYŰLÉS A SÉRÜLT GYEREKEIKET ÁPOLÓ CSALÁDTAGOK HELYZETÉN
JAVÍTOTT EGY KICSIT – DE HA SIKERES AZ ÁPOLÁS – A GYEREKEK FELNŐTTEK
LESZNEK… MI LESZ VELÜK, HA NEM JUTNAK EL AZ ÖNELLÁTÁS KÉPESSÉGÉIG
(MEG AZOKKAL AKIK KÉSŐBB JUTNAK EBBE A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBE)?
A nehéz fizikai állapoton túl ők viselik a helyzet anyagi következményeit is.  Ha családtag
ápolja, pillanatnyilag 54 515Ft havi ápolási díjból + a sérült jövedelméből kell megélniük.
Amennyiben pénzért fogadnak valakit, annak többet kell fizetni, mint a gondozandó teljes
bevétele.  A HVG.hu 2014-es cikke szerint „Egy 24 órás felügyeletet igénylő beteg ellátása
magánszolgáltatónál havi 300-400 ezer forintba került akkor. ”Plussz a rendszeres
gyógytornász, esetleg logopédus költsége. Az OEP ugyan biztosít évente 56 alkalommal
napi 3 órás otthonápolást” – akár gyógytornát is -, de hol van ez az évi 365 teljes naptól?
Ha túllépték az évi 56 alkalmat, maguknak vagy családjuknak kell fizetniük érte – amíg van
miből. Ráadásul sokuknak esetleg életük végéig szükséges ez az ellátás. Rendszeres
bevételük a rehabilitációs ellátásuk vagy nyugdíjuk (amely várhatóan kevesebb az átlagos
131 895 forintos átlagnyugdíjnál), esetleg a fogyatékossági támogatásuk (most 27 537ft)
jön hozzá.  A megélhetést IS ebből kellene biztosítaniuk. Az ő állapotuk a gazdagok
luxusa lenne…
A szerencsések, akik megúszták ezeket a bajokat, a fizikai nehézségeikből nem
tudnak átvenni, de legalább az anyagi gondokon tudnának segíteni.
Ha valamennyi egész napos ápolásra szoruló - pl. az OEP révén - rendszeresen
kapna a többi extra kiadásukhoz is (amint pl. a szomszédos Romániában történik.),
csak a még mindig maradó rendkívüli fizikai nehézségeikre kellene koncentrálniuk…

Miért fontos?

Sajnos nem minden fogyatékossággal élő embernek lesz piacképes szakmája és piacképes munkabére: a képességüktől és az oktatási rendszertől függ lesz-e piacképes szakmai oktatásban részük vagy sem. És közülük nem kapnak majd öregségi nyugdíjat sem.

Sok 18 év feletti Fogyatékossággal élőknek a Rokkantsági járadékuk és a Fogyatékossági támogatásuk a Rezsire, Szociális étkeztetésre, gyógyszer költségre megy el és szinte egyáltalán nem marad maradék a Rokkantsági járadékukból és a Fogyatékossági támogatásukból.

Nekik is vannak céljaik és ők is szeretnének félre tenni megtakarított pénzt a céljaik elérése érdekében, vagy váratlan kiadásuk fedezésére.

Mért hoztam létre a Petíciómat 2018. Szeptember 26-án? A válasz egyszerű!

Mert így képzelem el a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelését évente egyszer.
1. évben: Rokkantsági járadék 50.000 Ft és a Fogyatékossági támogatás szintén 50.000 Ft lenne. Összesen 100.000 Ft-ot kapnának a Fogyatékossággal élők fejenként havonta adómentesen.

2. évben: 75.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege összesen elérné a 150.000 Ft-ot szintén adómentesen.

3. évben: 112.500 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege ami kettő az együtt 225.000 Ft lenne.

4. évben: 168.750 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege, így a kettő együtt lenne 337.500 Ft fejenként kettő az együtt.

Sajnos egyre több rokkant ember is kénytelen sorba állni a hozzátartozóival/egyedül Karácsonykor/Húsvétkor az utcán, hogy meleg ételhez jussanak és nem biztos, hogy jut nekik az utolsó adagból is nekik.

Leginkább azok közül akiknek a szülei már nem élnek és a fogyatékossággal élő érintett emberek nem szorulnak ápolásra, és felügyeletre és gondnokságra sem. Viszont nincs piacképes szakmájuk sem versenyképes munkabért adó munkahelyük.

Sajnos nem minden minden fogyatékossággal élő felnőtt kap az önkormányzatól Karácsonyra/Húsvétra tartós élelmiszer csomagot, sem a jótékonysági szervezettől nem kapnak. Ha csak nem a jó szándékú gazdag emberek jó barátjai vagy nagyon jó ismerősei.

Pontosan jól tudom a nyugdíjszerű ellátások összege az öregségi nyugdíj összegével azonos százalékban emelkedik. Legjobban csak 4 évente egyszer emelkedik, amikor éppen Országgyűlési képviselő választás éve van.

Amióta 2003-tól van nekem a Rokkantsági járadékom és a Fogyatékossági támogatásom 2008. Gazdasági világ válság előtt, minden évben 2x emelkedett a Rokkantsági járadék összege. Ami azt jelenti, hogy a Januári emelés egészen Októberig volt érvényes. És járt egyszeri csak Novemberben érvényes Nyugdíjprémium.

Aztán Novemberi emelés egészen Decemberig volt érvényes. Majd jött a jövő év Január amikor újra emelkedett.

2017-ben a Nyugdíjkorrekció sajnos csak November hónapban azaz 1 hónapig volt érvényes, úgy mint a Nyugdíj prémium összege is csak Novemberben 1 hónapra volt érvényes. Pedig a Nyugdíj korrekciónak jobb lett volna ha Novembertől-Decemberig tartott volna, és a 2018. Januári emeléssel együtt bele számításba került volna.

Hogyan lesz kézbesítve

Postai levél útján fogom elküldeni a Miniszterelnöki hivatalba, Gazdasági Minisztériumban, Emberi Erőforrások Minisztériumban. De ha ez nem lesz elég akár segítség mellett a Strasbourgi emberi jogok Bíróságához is elküldöm az érintett Petíciómat.

Kategória


Aláírás okai

  • Mert minden embernek, köztük a fogyatékossággal élőknek is joga van a tisztességes megélhetéshez és az ehhez szükséges jövedelemhez, járadékhoz, támogatáshoz, és én is egy autista gyereket nevelek, akinek nem látom a jövőjét fényesen.
  • Mindenkinek emberhez méltó megélhetést,nekik még nagyobb szükségük van rá!!!
  • Magam is érintett vagyok, és sorolhatnám, hányféle egészségkárosodást "szereztem be" az ápolási idő alatt. Pedig ezt az időt a nyugdíjszerző időbe se számítják be itthon (szemben még Romániával is), úgyhogy többszös a magyarok hátránya!

Frissítések

2019-08-20 12:16:36 +0200

Sajnos olyan esetről is tudok ahol egy 3 éves gyermeknek amputálták mindkét lábát, és alig maradt neki megfelelő méretű csonk a lábaiból. És kezein pedig csak 1 ujja maradt meg a többiből csonkot adtak az amputáció után.

Mind azért mert egy másik típusú agyhártya gyulladás elleni védőoltás 120.000 Ft került és nem számított kötelező védőoltásnak, és így nem volt ingyenes ez a védő vakcina.

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/agyhartyagyulladas_miatt_amputaltak_a_labat/20170621123750

2019-08-20 09:14:44 +0200

Meg utáltam egy életre a Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemet: ha meg lesz saját erőmből a 250.000 Ft-os megtakarított pénzem, akkor életmódot váltok és felmondok 2022. Októberében a Fejlesztő foglalkoztatói munkahelyemről.

Elegem van a Szociális ágazatban dolgozókból rohadtul, hogy nagyon sok mindent meg engednek maguknak a fogyatékos emberek iránt. Rá szóltam az egyik Szociális gondozómra nem kéne szó nélkül eltolnia a varró dobozómat az asztalomat anélkül, hogy megkérne engem rakjam arrébb vagy megkérdezné tőlem arrébb rakhatja-e az asztalomon.

Nekem ez a cselekedet irántam kérdezés és megkérés nélkül azt jelenti, hogy útban vagyok azon a munkahelyemen és nem szívesebben akarnak itt látni engem hosszabb távon-

Majd sír hathatnak ha nem lesz több olyan szép lánc hímzéses farmer táska a vásáron, amit én csinálom annak a hímzését én meg külön remélem addigra jó munkahelyre fogok kerülni. 10 évig nem fogok maradni.

2019-08-17 13:34:24 +0200

http://papasmamasmagazin.hu/gyerek/iskolas-gyerek/sni-btm/az-ilyennek-az-allatkertben-a-helye-duhito-es-szomoru-ahogy-beszoltak-az-autista-fiunak-a-hipermarke/?fbclid=IwAR3D3UcV_fgYAS9qpvCkDmY5_qrLYaD_kxLwSgk_eOiGSWHc6UGk7bESyvg

2019-08-17 08:30:43 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=HaOVfICZ5UU&t=1s

Az ég adta világon semmit sem érdemelnek (tisztelet a kivételnek) a gazdag emberek még ha a háztartásukban fogyatékossággal élő gyermekük is van! Mert nem támogatják apró figyelmességgel sem a felnőtt korú fogyatékossággal élő embereket sem.

2019-08-15 20:32:04 +0200

Már 2865 feliratkozó lett az aláírók között: üzenem azoknak akik kifogásolják a Petíciómat, hogy még hideg zuhanyra sem elég nekik a Petícióm célja igen is megéri összegyűjtenem 10.000 fős aláírást.

Mért éri meg ez nekem is?

Mert így képzelem el a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás emelését évente egyszer.
1. évben: Rokkantsági járadék 50.000 Ft és a Fogyatékossági támogatás szintén 50.000 Ft lenne. Összesen 100.000 Ft-ot kapnának a Fogyatékossággal élők fejenként havonta adómentesen.

2. évben: 75.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege összesen elérné a 150.000 Ft-ot szintén adómentesen.

3. évben: 112.500 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege ami kettő az együtt 225.000 Ft lenne.

4. évben: 168.750 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege, így a kettő együtt lenne 337.500 Ft fejenként kettő az együtt.

2019-08-13 21:20:40 +0200

Egy kívánságom van, hogy Augusztusban váltsa valóra az őr angyalom a kívánságomat amire 2012-óta vágyom már! Mert a kívánságomat ha teljesül azt sikerként fogom elkönyvelni magamnak.

És a Szeptemberi iskola kezdéstől számítva már nem kell többé azon idegeskednem, hogy be fogok tudni-e 1 perces késés nélkül érni a lakóhelyemtől távoli munkahelyre tömegközeledéssel vagy sem. De szerencsémre egyáltalán nem késtem el a jelenlegi munkahelyemnél.

Kivéve amikor a tömegközlekedés műszaki okok miatt ki állt a forgalomból.
Azon sem kéne többé bosszankodnom, hogy a Karácsonyt, Szilvesztert szerényen de nélkülözés nélkül tudjam átvészelni. Stb.

Főleg akkor ha a szüleim nem lesznek az élők sorában, vagy egyikük sem lesz képes idős korában esetleg önmagukról gondoskodni. Míg a fogyatékossággal élő ember pedig nem számíthat testvérükre vagy testvéreikre ha ők már kisgyermekes családosok lesznek.

2019-08-12 18:39:00 +0200

Azt a mindenit már 2.850 fő iratkozót fel a Petíciómra az aláírók között. Meg igen szép eredmény az is, hogy már 5.449 fő írta alá a Petíciómat eddig. Aminek nagyon örülök és gratulálok minden jó érzésű embernek.

Mert úgy érzem nagyobb esélyem idén Augusztus 20-ra meg lesz az 5.500 fős aláírás!

Fiatalok világnapra van ami engem is érint.

2019-08-11 21:16:30 +0200

Torkig vagyok avval, hogy amíg az ép testvérem többé kevésbé éli az életét és alakul szépen a magán élete, addig nekem nem alakul jól az életem hanem 2017-óta minden évben egyszer balszerencsés sorscsapás ér a jelenlegi 2. védett munkahelyemen belül.

Kézimunkákat sincs már kedvem csinálni főleg a nagy melegben, úgy is az Önkormányzat kapja az általam is készült kézműves termékek eladásából származó bevételeket!!! És még meg sem akadályozta volna, hogy a Szociális étkezésben ne szűnjön meg a heti 3x7 étkezési kategória!!!

És egyre inkább érzem, hogy anyagilag szinte élhetetlenebb lesz számomra is a jelenlegi munkahelyemen dolgoznom!!! Egyszerűen nincs nincs jövőm anyagilag és magán életem kialakulásában sem a jelenlegi állásomban!!!

Ezért nem az Autizmusom végett nem szeretek csevegni szüleimmel, hanem a nehéz helyzetemről nem akarok beszélgetni mert úgy sem kapok segítséget!!!

2019-08-11 21:04:29 +0200

https://168ora.hu/itthon/coca-cola-szolidaritas-budapest-felvonulas-172440?fbclid=IwAR2QR9bmK1AP_ATqIaYTSbcxXIndgbIpDQ7yr-s9p6vS96hoLnczQ13atUk

Sajnos a távolság és a nagy hőség miatt meg a rossz tömegközeledés miatt nem tudtam ott lenni. De lélekben ott voltam. Bízni szeretnék abban, hogy én és a hozzám hasonló nehéz sorsú fogyatékossággal élő emberek rá találnak a jó módú és jó indulatú emberekre. Úgy mint a Koldus a Királyfi amikor egymásra találtak. És a koldusnak és a hozzá hasonló cipőbe élő embereknek jobb helyzetük lett anyagilag. És a királyfi a gazdagokkal együtt szociálisan érzékenyebb lett a nehéz sorsú emberek iránt.

2019-08-10 08:55:56 +0200

És a védett munkahelyemnél is rosszul viselem, hogy a Minimálbér felénél is kevesebbet keresek fizetett szabadság és betegállomány nélkül, és béren kívüli juttatás nélkül. Ennek ellenére hiába kaptam meg 2019. Augusztusában az 56. havi fizetésemet ennek ellenére, 53 havi fizetésileg vagyok elmaradva anyagilag. Olyan mintha csak a 3. havi fizetésemet kaptam volna készhez a több mint 2.5 éves munkanélküliségem után.

2019-08-10 08:51:38 +0200

Már 3.838 fő feliratkozott aláíró van már a petíciómnál. Úgy néz ki a dolog, hogy Augusztus 20-ig meg lesz az 5.500 fős aláírás a 10.000 fős aláírásból. Tehát nem kell várnom 2019. Október 27-ig a 6.000 fős aláírás megszületéséig.

Rohadt ciki lenne számomra ha a 2019. Július 11. kora délelőtti körleveles kiemelés után a Petícióm, még 2019. Október 27-ig sem érné el a 6.000 fős aláírást mikor a fő célom a 10.000 fős aláírás elérése. Mert 2019. Július 11-én kora reggel még csak 4.236 főnél tartotta az aláírás.

2019-08-09 21:23:06 +0200

2836 feliratkozott aláírója van a(z) Tisztességes emelést! Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!

Nagyon örülök, hogy ennyien állnak ki a Petícióm mellett. Viszont arról hallani sem akarok, hogy egy életerős gazdag emberek kapjanak még több fizetés emelést és pénzbeli támogatást. Akiknek csupán az órabérük Nettó 100.000 Ft-ot eléri és heti 20 órás műszakban dolgoznak, azon kívül béren kívüli juttatásokat kapnak Szép kártyával is.

És ráadásul számukra ingyenes kényelmes nagy férőhelyű, céges buszokkal viszik őket dolgozni és haza is viszik őket. lakcímük szerint. Olyan mérges voltam az egyik Televíziós társaságra akiknek nem volt luxus autójuk, őket szép nagy méretű különjáratú buszokkal vitték őket haza felé. Adófizetők pénzéből volt fedezve a számukra ingyenes buszjáratuk.

Ezt régebben láttam amikor tüntettek az érintett Televíziós társaságnál csendesebben.

2019-08-09 21:11:53 +0200

Inkább a fogyatékossággal élők éljenek kicsivel jobban. De sajnos sokan nem akarják nagyon alá írni a Petíciómat ami 2018. Szeptember 26-óta létezik. Pedig nagyon örülnék, ha Október végéig meg lenne a 10.000 fős aláírás. Hogy az őszi iskolai szünet alatt el tudjam vinni ahhoz a címzetthez ahová való. Akik nem írják alá és nem osztják meg azokról az a véleményem olyan, jól élnek anyagilag mint az Orbán Viktor és mocskos bandái. Akik az érzékenyítő plakátokat eltávolították jogi úton a népszerű üdítőről is. Mert helyette az Önkormányzati választásukra lévő saját plakátjaikat akarják talán látni a saját Polgármester jelöltjeiken.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/08/09/otp-bank-profit-nyereseg/?fbclid=IwAR1DPbLj3ZepvwMXmP0N2O6hN1E4Xet3p-dzGJ2VQYefZu2cxYrHHrnSino

Sajnos az Orbán rendszere alatt egyes bankok is lopnak főleg az alacsonyabb jövedelmű ügyfeleiktől pénzt.

2019-08-09 18:35:39 +0200

https://calendar.zoznam.sk/computer_calendar-hu.php

Nagyon szeretném ha az őszi iskolai szünet alatt lévő munkanapokon 2019. Október 28-31. között végre el tudnám vinni a Petíciómat, a Miniszterelnöki hivatalba ha meg lesz addigra a 10.000 fős aláírás.

Ha az állatkínzás elleni törtvény módosításáról lévő Petíciót sokan alá tudták írni, akkor ugyan így kéne alá írni a hátrányosabb emberek érdekeit képviselő petíciót. Mert a hátrányosabb helyzetű emberek is ugyan úgy szenvednek, és versenyt futva az idővel mint a rossz körülmények mellett élő állatok.

Fontosnak tartom az állatvédelmet, de fontosabbnak tartom a hátrányosabb helyzetű emberek érdekvédelmét is.

2019-08-08 18:32:19 +0200

4. Okom: 2019. Április 1-óta megszűnt a Szociális étkezésben a heti 3x7 kategória, és a heti 3x5 kategória. helyette csak heti 1x5 Szociális étkezési kategória lett bevezetve, ami nem is ingyenes ráadásul.

5. Okom: senki nem segít nekem, hogy meg legyen a kívánt összegű megtakarított pénzem, hogy aztán életmódot tudjak váltani majd meg lehessen számomra a munkahely váltásom.

2019-08-08 18:32:10 +0200

Nem bántam meg, hogy létre hoztam a Petíciómat mert pár dolgot nagyon meg elégeltem és a sorstársaim közül is páran.

1. Okom: a Minimálbér felénél is kevesebbet keresek a Fejlesztő foglalkoztatói órabéremből. Aminél nincs fizetett szabadság és betegállomány sem. És béren kívüli juttatás sem.

2. Okom: 2018. Január eleje óta a munkahelyem nyitva tartásának a kezdete nem alkalmazkodik, azokhoz a fogyatékossággal élő dolgozókhoz akik messze laknak a munkahelyüktől és tömegközlekedéssel utaznak. Így a nyitás előtt 10 percben télen fagyoskodva várhatjuk a nyitás kezdetét, ha nem akarunk elkésni.

3. Okom: az iskolai tanév alatt túlzsúfolt a dolgozói létszám a munkatermekben, és szinte olykor férőhely hiány van telt ház esetén meg a hangzavar is túl nagy a levegőtlen munka teremben.

2019-08-07 19:41:29 +0200

http://huppa.hu/rezeda-egy-naci-srac/?fbclid=IwAR1HRUKlLUkGIs9Pb-6OnCNJXYBoJDRH0ttDpNQ_KZH8YHGWc5Xtv2NDO5o

Elég volt a fogyatékossággal élő emberek iránti gyűlöletből, és nagyon remélem megkapják a méltó büntetésüket. http://www.meosz.hu/blog/a-meosz-birosaghoz-fordul-a-mozgaskorlatozott-emberek-emberi-meltosagat-serto-cikk-miatt/?fbclid=IwAR2OMq8nJp87umO0l5hIjNocwHLSgJgxYejQJ_RocGR6tfe9Vtk-nPNdtyg

Tűnjön el a Pesti Srácok egyik újságírója, ha nem képes magától távozni.

2019-08-05 19:56:17 +0200

https://pestibulvar.hu/2019/08/05/kirohogik-a-rokkantakat-orbanek-a-toluk-elvett-penzbol-dozsolnek/?fbclid=IwAR28dhEcSqFmQc_OOJt7kS5KoOETrFlPeFGCJD7Xv-Hc-xwucrndoFv6uYo

Sajnos igaz a hír! És nem véletlenül vonták meg kezelés elkezdését a 6 éves Magyar Állampolgárságú, és Magyarországon élő izom sorvadással küzdő gyermektől. Akkár csak a GYOD teljes kiterjedését is megvonták.

De ha külföldi Állampolgárságú lenne és külföldön élne a 6 éves izom sorvadásos gyermek, akkor ő is megkapná lazán a kezelést mert Magyarországon belül a Magyar Állampolgárságú, és Magyarországon élő izomsorvadásos gyermekek közül csak a ,,csókos szájúak gyermekei" kapták meg a kezelést.

2019-08-04 17:19:52 +0200

https://www.minden-egyben.com/hirek/orban-visszautasitotta-a-nagybeteg

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/hiaba-van-meg-a-penz-megsem-kapja-meg-az-eletmento-injekciot-a-ritka-betegseggel/89d3xv3

https://hvg.hu/itthon/20190121_Ingyen_megkaphatna_a_tizmillios_injekciot_az_izomsorvadasos_kislany_de_a_NEAK_visszautasitotta_a_kerelmet

Ha az országgyűlési képviselők gyermekei unokái szenvednének genetikailag a súlyos izom sorvadásban, akkor gond nélkül engedélyeznék csak a hozzátartozóiknak a kezelésüket. Meg nem szavaznák le a GYOD-os ápolási díjat a saját hozzátartozóik iránt.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/06/12/otthonapolasi-dij-emeles-leszavazta-fidesz/

2019-08-04 15:46:55 +0200

Eldöntöttem addig lehet a Petíciómat aláírni és megosztani amíg a Farmerama stratégiai játékon belül, a Bölcs tölgynél az összegyűjtött csillagokból nem lesz meg a 25%-os Tapasztalat pont az 5. szint elérésében: a Kerge kertnél, Erdei tisztás élménynél, Szédült szántónál, és a Rendes farmnál.

Jelenleg: a Kerge kertnél és az Erdei tisztás élménynél a 4. szinten van 20%-on van a Tapasztalat pont. Míg a Szédült szántónál és a Rendes farmnál pedig a 3. szinten van, azaz a 15%-on van a Tapasztalat pont. És a 4. szint eléréséhez 150 csillagot kell begyűjtenem, míg az 5. szint eléréséhez pedig 175 csillagot kell begyűjtenem.

Azért hoztam meg ezt a döntést meg elégeltem a 2018. Szeptember 26-óta létező Petíciómban, hogy többször kellett megkérni és könyörögnöm a 10.000 fős aláírás eléréséig.

Jelenleg 7 csillagom van a 150 csillag összegyűjtéséig, a Szédült szántó 4. szintjének az elérésig a 20%-os tapasztalat pont eléréséig.

2019-08-04 11:17:00 +0200

2019. Április 1-én megszűnt a heti 3x7 Szociális étkezés bele értve a heti 3x5 Szociális étkezést is. Helyette csak heti 1x5 Szociális étkezés van.

Ezek után már feszült vagyok amikor közeleg a Január és az Április hónap. Rengetek negatív dolog történt velem is 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben.

2019-08-04 11:14:55 +0200

Eleve aggódóm mi lesz majd a munkahelyemnél 2020. Január 2-tól vagy 2020. Április 1-től.
2017. Április 1-től 9 hónapon át 220 Ft órabérért dolgoztam én is, heti 20 órás műszakban -10%-os nyugdíjjárulék levonása mellett. És akkor sem járt fizetett szabadság és fizetett betegállomány.

Korábban a Bruttó havi minimálbér 30%-át kaptam -10%-os nyugdíjjárulék levonása mellett de ha 1 napot nem voltam távol a munkahelyemtől, akkor arra az 1 hónapra Fix-en kaptam meg a fizetésemet boldogabb időszak volt amíg a Munkarehabilitáció létezett a Fejlesztő foglalkoztatás bevezetése előtt.

2018. Január 1-óta Bruttó 440 Ft órabért kapok de Nettóban 396 Ft-ot ér a -10%-os nyugdíjjárulék levonása helyett. Viszont sajnos a munkahelyem nyitása nem alkalmazkodik azokhoz a fogyatékossággal élő dolgozókhoz, akik messze laknak a munkahelyüktől és tömegközlekedéssel utaznak. Így télen fagyoskodva várhatom én is 10 perccel a nyitás előtt a nyitás kezdetét.

2019-08-04 09:07:47 +0200

Üzenem azoknak akik kifogásolják a Petíciómat: éljenek ők 50.000 Ft alatti Rokkantsági járadékkal és 50.000 Ft alatti Fogyatékossági támogatással. Mert vegyük figyelembe, akik Rokkantsági járadékot kapnak legtöbbször Fogyatékossági támogatást is kapnak, és kettő az egyben lenne 100.000 Ft adómentesen.

És akiknek meg nem lenne elég a Nettó 100.000 Ft ami a Rokkantsági járadékot és a Fogyatékossági támogatást összeadva jönne ki, azok túlzottan nagyra vágyó emberek mert ha 100.000 Ft lenne a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás is szintén 100.000 Ft lenne. Akkor könnyen fordulhatna elő, hogy a kormány bevezetheti az adót a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás iránt.

2019-08-02 19:29:08 +0200

10 hónapja 10 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 25 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 50 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 100 aláírás gyűjt össze.
10 hónapja 500 aláírás gyűjt össze.
9 hónapja 1000 aláírás gyűjt össze.
21 napja 5000 aláírás gyűjt össze.

2019-07-12 19:11:36 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=11e2d48S5Qc Ezért is küzdök a Petíciómmal, hogy a fogyatékossággal élők is el tudjanak menni egy olcsóbb de jó magán fogászatra, magán fül-orr-gégészetre és magán bőrgyógyászatra is.

Sajnos az SZTK fogászaton, Fül-orr-gégészeten és bőrgyógyászaton ritkábban kapok ellátást.

Pedig muszáj lenne a szuvas fogaimat időben kezeltetnem időben, és fogkő leszedésen és polírozáson és fogínysorvadás elleni kezelésen átesnem.

Azon kívül sajnos a szénanáthám mellett van S alakú enyhe orrsövény ferdülésem és olykor orrvérzésem is. Míg a bőrömnél az ujjaimnál a Hyperkeratosist és a köröm ágy gyulladást is kezelni kell.

2019-07-12 09:46:48 +0200

5,000aláírás gyűjt össze.

2019-07-09 21:50:19 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=AU3XbBLQaJg

https://www.youtube.com/watch?v=GOwuniIgYXM

Annyira várom, hogy elérjem az 1. mérföldkövemet anyagilag mert sajnos idén Júliusban hiába kaptam meg az 55. havi fizetésemet ennek ellenére 53 hónapos fizetésileg vagyok elmaradva anyagilag. Mintha a 3 havi fizetésemet kaptam volna készhez a 2 éves munkanélküliségem után.

2019-06-21 22:10:50 +0200

https://abcug.hu/egy-stadion-araba-kerulne-hogy-az-emberek-ne-legyenek-negy-fal-koze-zarva/?fbclid=IwAR3OuthnykVjpK70UPT7h-SEH2hn3M6CBN0LjNpLc2-EQCEqMzuxkQqXf-E

Sajnos csak kevés olyan hely veszi fel a napközibe a súlyosan halmozótan fogyatékos tanköteles koron túli embereket, ha az érintettek nem szobatiszták pedig vannak olyan napközi otthonok ahol a nem szobatiszta halmozottan fogyatékossággal élőket rövid időre el tudják különíteni a többiektől amíg az ápolóik tisztázzák őket és felöltöztetik. Megmosdatják stb.

2019-06-17 21:45:52 +0200

https://www.blikk.hu/hoppa/allati/budapesti-allatkert-agyonvert-teknosgyilkos/2s7s8x6

Remélem sokáig fog a börtönben gebedni és soha többé nem mehet a szabadulása után egyetlen haza állatkertben és vadasparkban sem.

2019-06-13 17:35:25 +0200

http://www.atv.hu/belfold/20190612-leszavaztak-a-parlamentben-az-otthonapolasi-dijak-emeleset?fbclid=IwAR0_skW4_WQboqz5n4rXJw1QxJwZjcyH-4QJFOXFMgjeEfdqNOD_pcumTxY

Nem hagyom, hogy a Petíciómat is elutasítsa majd a Parlamenti ülés mint az Ápolási díj emelését.

2019-06-12 17:14:47 +0200

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/valora-valt-az-autista-fiu-alma

Néha jó ha meg valósul egy fogyatékossággal élő kamasz álma, ha már felnőtt fogyatékossággal élők álma sajnos Magyarországon belül nem valósulhat meg.
Legjobban nem a gúnyolódó gyermekek és a fiatalok a gonoszak hanem a felnőttek egy része teszi a csúfolódó gyermekeket és fiatalokat gonosszá.

https://unicef.hu/nemvagyegyedul/

Szívem szerint 2009. Szeptember 1-én a pökhendi és gazdagnak látszó beképzelt szülőt öntöttem volna le egy pohár hideg vízzel a metró mozgó lépcsőjén: mert nem volt képes rászólni a 6 év körüli 3 ikreire a 2 kisfiára és 1 kislányára. Akik mutogatva gúnyolódva nevettek, a bottal nehezebben mozgólépcsőre feljutó idősekre.

És nem az fájt a legjobban ezt tették ennyi idősen hanem, 6 éves kortól 10 éves kor között már legtöbb gyermek már nem számít kisgyermeknek. Ennyi idősen már empatikusnak kéne lenniük alapfokú szinten a rászoruló emberek iránt.

2019-06-11 15:06:02 +0200

https://hvg.hu/gazdasag/20190603_Havi_50_ezernel_is_kevesebbol_el_21_ezer_magyar_nyugdijas

Legrosszabbul a kis nyugdíjasok járnak. És azok akik nyugdíjszerű ellátásban részesülnek.

2019-06-10 10:01:58 +0200

https://hirhugo.hu/2019/06/09/mar-az-ulodest-is-hazavagtak-orbanek-megszorito-dontese-mar-megint-a-dolgozokon-csattant/?fbclid=IwAR1iBYCNKL-NhZNL-c5sTo7GxtaV1uX6QibUo3V8KeJAD8yp4etF4hL7q1o

Szégyen gyalázat, hogy sok fogyatékossággal élő emberek érdekeit is alig támogatják. Pl. a Petícióm népszerűsítésében elegánsan faképnél hagyott egy Rokkant személy se szó se beszéd irántam. És még idén Február végén tette meg ezt velem mikor tavaly Novemberben, még egész normális volt velem szemben a Petícióm végett is.

2019-06-08 10:34:52 +0200

https://mszp.hu/hir/orban_ismet_meglopta_a_nyugdijasokat?fbclid=IwAR2sucmkqDbni6FEvjcUQ_BdW61CNJO0OkOnUopoCZIYUYcNWD9qfJQdB4k

2019-06-04 18:11:11 +0200

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_nemzeti_%C3%B6sszetartoz%C3%A1s_napja

https://hvg.hu/itthon/20190604_Gyerekek_enekeltek_a_Parlament_elott_a_Nemzeti_Osszetartozas_Napjan

https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/nemzeti_osszetartozas_napja_-_a_gyori_revai-gimnazium_diakjai_is_csatlakoztak_a_kozos_enekleshez_-_fotok/2599336/

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/06/04/nemzeti-osszetartozas-tobb-ezer-diak-enekel-egyutt-video

Nagyon remélem a Nemzeti összetartozás napján lesz összefogás még a fogyatékossággal élő Magyar emberek sorsáról is. Nem csak a Magyarországért és a Magyar kultúráért és megemlékezéséről kell szólnia a Magyarországi életnek, hanem abban is, hogy van összefogás a hátrányos helyzetű Magyarországon élő emberek iránt is.

Ha nincs összefogás a hátrányos helyzetű Magyarországon élő emberek iránt, akkor nem sokat nem ér Magyarország kultúrája, kereszténysége és történelme a XXI. században az Európai Unió szívében.

2019-06-02 15:58:35 +0200

https://nepszava.hu/3038114_orban-meccset-nezett-a-szentmise-helyett

Most már értem, hogy mért nem írják alá sokan a Petíciómat. Mert fontosabb a stadionok építése stb. Haragszom a Miniszterelnökre amiért nem volt képes a Margit hídnál le róni a kegyeletét egy száll virággal, és a baleset helyszínét megnézni és a búvárokat és katonákat személyesen biztatni. de még a közösségi portálján sem írta ki az Őszinte részvételt!

És még a Csíksomlyói Ferenc pápa látogatására sem ment el imádkozni a hajóroncs sikeres felhozatalára stb.

2019-05-28 17:13:12 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=YpzeH6CGKzs

Arra nincs magyarázat az Élet vagy Túlélés a Jogszabályok Dzsungelében, hogy miképp tudjon az ember összegyűjteni elegendő összegű megtakarított pénzt, hogy aztán nyugodtan munkahelyet tudjon váltani és jobb fizetésben új életet kezdeni az új munkahelyen.

2019-05-28 15:51:09 +0200

https://olkt.hu/bayer-zsolt-az-ellenzeki-szavazok-agy-nelkuli-moszatok-dobrev-klara-pedig-egy-rikacsolo-banya/?feed_id=711314&_unique_id=5cecfb2b6947d&fbclid=IwAR2eIhBOdT7zYCzdx3LijMDLnXDrq_7oLecjQ3gFmEi9-L1HiH4qjrweFLA

Remélem Bayer Zsolt ön is át fogja élni amit nekem kell átélnem Nettó 396 Ft-os órabéres fizetést kapni heti 20 órás műszakban, fizetett szabadság és beteg állomány nélkül. És hónap végén a szokásos dolgon aggódni stb....
És akkor nem lenne akkora nagy szája mint a Bécsi kapu, hogy mások emberi méltóságát sértegeti csak mert más a nézeteik stb.

2019-05-18 18:14:11 +0200

https://varosikurir.hu/felhaborito-a-kormany-82-megmentheto-gyermeket-itel-halalra/?fbclid=IwAR2YeOAhvERCk7KOP2YVPPN1c3uzE0Afpt7lt3HteBW17j7alPxzaXiGPZc

Sajnos arról is tudok, hogy egyes BKV buszsofőrök indulatosan lecsapják a rámpát ha egy halmozottan fogyatékos, felnőttkorban lévő kerekes székes ember akar felszállni a buszra az 1 fő kísérője mellett.

Ha egy nem halmozottan fogyatékos felnőtt keresek székes ember akar felszállni a buszra, akkor legtöbb esetben finoman bánnak a rámpával egyes buszvezetők.

2019-05-11 22:13:19 +0200

https://hvg.hu/itthon/20190509_LMP_Az_Emmi_is_elismerte_hibazott_az_autistak_ugyeben?fbclid=IwAR284JoPP_XblJBurTzaYqtqUWQdxCg4kxLbuev6kjX013RlipqzCuOjEYE

Jó lenne ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Petícióm megvalósításával is foglalkozna!

2019-05-10 17:29:02 +0200

https://magyarnarancs.hu/belpol/ungar-retvari-119618?fbclid=IwAR2Ux84W_C-WCjYGhpl0pjOvZOSr2DXDYLLKFwGms1e-IrMD5RvT_ShiaVo

Értem mért nem írják alá sokan a Petíciómat: mert jobban szeretnék ha az ép emberek fizetése lenne több főleg az egyes országgyűlési képviselők között.

És jobban szeretik és tisztelik az Olimpiai bajnokokat, és még a Paralimpiai bajnokokat is ellentétben a Speciális Olimpiai bajnokokkal meg a Siket limpiai bajnokokkal ellentétben.

És sajnos hiába volt egy tehetséges fiatal nő aki topmodellként szeretett volna felvonulni, mégis elutasították tőle ezt a lehetőséget mert a hallás sérülése végett nem akarták őt topmodellként látni.

2019-05-09 15:53:04 +0200

https://hvg.hu/itthon/20190507_mozsgo_szocialis_otthon_felvetel_video_bantalmazas_gondozo_lakok?fbclid=IwAR1Qy7A-J1EiFovLLQbqhOUVo4orvMKhRRtMPb__1EU6rhre7GZTkCcEOVk

Sajnos a térítés mentes bentlakásos intézményben és az olcsóbb bentlakásos intézményben ez a sors várhat rájuk a leendő lakokra a szüleik halála után.

Sajnos a legjobb bánásmódban csak azok a fogyatékossággal élő emberek részesülnek, akiknek a szüleik vagy a hozzátartozói Gyámjuk vagy kirendelt Gyáljuk magasabb pénzt tud befizetni havonta az intézményi ellátásban.

De a kirendelt Gyám legtöbbször csak a Gyámság alatt álló személy Rokkantsági járadékából és a Fogyatékossági támogatásából fizeti a térítési díjat. Hiába élne jó anyagilag a kirendelt Gyám, csak a Gyámolt személyek nyugdíjszerű ellátásából fizeti a bentlakásos Szociális otthon ellátási költségét.

2019-04-29 16:59:47 +0200

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/800-adag-melegetelt-es-tobb-tonna-tartos-elelmiszercsomagot-osztottak-szet-krisna-2019

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/van-akinek-egesz-evben-ures-a-hutoszekrenye-es-az-etelosztas-jelent-szamara-minden-remenyt-krista-2019

Sajnos bárkit utolérhet ez a reménytelen élet.

2019-04-27 19:16:26 +0200

https://mfor.hu/cikkek/makro/kozel-5-szazalekos-nyugdijemelest-tervez-a-kormany-jovore.html

Sajnos a 2020. évi és a 2021. évi költségvetésben úgy néz ki végleges marad az 5%-os emelés a Nyugdíjaknál, és a Nyugdíjszerű ellátásoknál. Pedig jobb lenne ha legrosszabb esetben és legkésőbb 2029-ben de legkorábban 2020-ban lenne 25%-os emelés a Nyugdíjszerű ellátásoknál is.

2019-04-24 18:57:22 +0200

Torkig vagyok, hogy nem veszik emberszámba a Sport ágakban a Magyar Speciális Olimpiai versenyzőket ha nyernek aranyérmet, míg a Magyar Paralimpiai versenyzőket éppen hogy ember számba veszik ha aranyérmet nyernek. Ami azt jelenti egyik Aranyérmes versenyzők sem kapnak Magyarországon belül annyi jutalom pénzt, mint a Magyar Olimpiai Aranyérmes csapatok kapnak.

https://abcug.hu/az-ertelmi-fogyatekos-olimpikonokat-szivatjak-csak-igazan/?fbclid=IwAR03wiOMZFWQOhPJ1NsklzbKUKUwVlhKo731TPLRUXUtNrsn51aJPmFC6z4

Sajnos a Fogyatékossággal élő dolgozók meg ritkán kapnak elismerést a hónap dolgozója címmel, a munkahelyükön belül nem úgy mint a Szociális ágazatban dolgozó ép dolgozók kapnak.

2019-04-23 11:44:51 +0200

https://officina.hu/gazdasag/185-8-6-4-oras-minimalber-jarulekai

Sajnos nekem és a sortárs dolgozóimnak a 4 órás Minimálbér Nettó havi összegét a 49.543 Ft-ot sem éri el a fejlesztő foglalkoztatói díj Nettó összege. Ezért nem Húsvét hétfő után 1 nappal inkább az 1 napos szabadságot választottam amit jól is tettem.

Nem éri meg nekem Húsvét hétfő után másnap akár hideg szélviharban is, kora hajnalban kelnem készülődnöm és utána 45 perc múlva elindulnom a munkába. És ott várakozni a bejárat előtt 15 percig a 8:00 órás nyitásra.

2019-04-23 11:34:47 +0200

Végett ért a 4 napos Húsvéti ünnepek ideje, itt az idő indulnia az aláírások idejének legalább idén Pünkösdre legyen meg a 4000 fős aláírás ha már idén Húsvétra nem lett meg. Érthető volt, hogy Nagyszombatól egészen Húsvét hétfőig senki nem írta alá a Petíciómat.

Április 27-én már 7 hónapos lesz a Petícióm bele kéne szépen húzni.
Április 30. után egészen November közepéig bármikor kirakhatják az eladósodott lakás/ingatlan tulajdonosokat az utcára még a fogyatékossággal élő embereket is.

https://avarosmindenkie.blog.hu/2018/11/15/indul_a_kilakoltatasi_moratorium_itt_a_lehetoseg_a_hosszu_tavu_valtozasra

2019-04-17 20:44:36 +0200

https://168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-titkolozik-az-ombudsman-vizsgalatot-inditott-a-gyod-miatt-166728?fbclid=IwAR28i187eExb-N4xYmnXOvlbfPtlWDnD5m2WShghMlfkpNfyq1JqqK4_srM

2019-04-16 16:50:53 +0200

https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20190415/szegenyseg-betegseg-lelki-problema-stressz/?fbclid=IwAR1Pa1h0x24CWJKw3302BBqWqZGUDsOSzG0S2DRZctpl_jvqYkde0EJnPKU

https://www.nlcafe.hu/csalad/20180626/osztalykirandulas-szegeny-gyerekek-palyazat/

Soha nem felejtettem el, hogy a volt speciális szakiskolai évemben a 3 ikrek egyike sem tudott eljutni a Balatonakali táborba iskolai időszakban az osztállyal nyaralni.

Míg a másik volt osztálytársamat az utcára dobta az anyja amikor elvégezte a Speciális Szakiskolát és nem tudott elhelyezkedni a munkahelyekre, mert le lett százalékolva a fogyatékossága végett. Viszont Rokkantsági járadékot és Fogyatékossági támogatást meg nem kaphatott mert ahhoz túl jó képességű volt. Azon kívül lakóotthonba sem kerülhetett be mert ahhoz is túl jó képességűnek találták.

2019-04-11 21:31:11 +0200

https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/nehezsegekkel_kuzdo_csaladtag/27476/quot_en_sem_ertem_mikor_lettem_mas_mint_a_tobbi_gyerek_quot_-_szivszorito_kisfilm_az_autizmusrol_egy_erintett_kisfiutol?fbclid=IwAR1MJ3syHthSfv9cesxHrikdwliYqm2fsKFztJEFU8LrvKcugZoWB_U00UU

2019-04-11 18:57:13 +0200

https://marieclaire.hu/riporter/2019/04/10/addig-el-a-gyerek-ameddig-en-elek/?fbclid=IwAR1UkF9y5epfKUjaGidS7nyIpj-uvOjE65hT7pM4C6EBZEwdAY3X2gzbInQ

https://marieclaire.hu/riporter/2019/03/20/nok-intezetbe-rejtve/

Bárki bekerülhet bentlakásos intézménybe még az egészségesnek született emberek is felnőtt korukban, ha olyan lelki trauma éri őket amit csak Pszichiátrián tudnának kezelni velük. És nem kapják meg számukra a megfelelő terápiát stb.

2019-04-02 19:02:03 +0200

https://www.youtube.com/watch?v=GZ1ppDZIBjI&fbclid=IwAR2vFgovIYvJM3rE8M2u5fK_Hb94NRUH2W_UBEHcss1cLF03FKbOP3rCx60

Az autista emberek is ugyan olyanok mint bárki más és különböznek ők is másoktól, akár csak a legtöbb ember egymástól. Nekik is vannak élet céljaik de sajnos a legtöbb fogyatékossággal élőket egyes emberek kihasználják.

Azért hoztam létre ezt a Petíciót mert nem elégeltem, hogy a felnőtt fogyatékossággal élő emberek és felnőtt rászoruló ritkán kapnak anyagi segítséget másoktól, hogy ők is alapfokú szinten talpra tudjanak állni.

Viszont ha fogyatékossággal élő rászoruló felnőtteknek van fő vagy 2 dő kiskorú 14 év alatti gyermekük, akkor legtöbb esetben rögtön kapnak anyagi segítséget.

2019-04-01 20:28:04 +0200

https://444.hu/2018/11/09/nem-lehetett-volna-elvenni-a-rokkantnyugdijat-azoktol-akik-csak-papiron-gyogyultak-meg?fbclid=IwAR1gyNvb7BHrUhsc5dEK8awLdD6J4l1hhLb69pNYcUsdriWCByl2SxT4T74

Április 2. az Autizmus világnapja köztünk az enyém is. Remélem tényleg komolyan veszik a Petíciómat mert nem akarom, hogy kormány a Fogyatékossági támogatás és Rokkantsági járadék tisztességes emelésének elhalasztásával spórolna amíg hatalmon vannak. És helyette a Stadionokat csinosítgassák és építsék fel stb.

2019-03-27 17:27:45 +0100

https://femina.hu/terasz/kepviselok_munkavallalok/?fbclid=IwAR2VbyaSIF2WHoZV553aKgbC0aAsMlKy5tx_PwhOHQcCCTV2Wwbobt0i55M

https://magyarhang.org/publicisztika/allaspont/2018/12/14/orban-viktor-a-rabszolgaparti/?fbclid=IwAR3xMY-DhbdFNyovs0LXqB0zXYbl-x8aOfJsOxqozHm-JoW3ZWuVvttl3AE

2019-03-21 19:47:07 +0100

https://www.valaszonline.hu/2019/03/18/az-evtized-politikai-kuruzslasa-a-nagy-rokkantbotrany/?fbclid=IwAR0af979H-iyzIfoElb57lSsS3Hr6QFpH4OBB1hqES7nepIFZz00gYOiplc

Sok Rokkant embernek az egyszerű munka is nehézséget jelent hosszú távon ha tartós ízületi gyulladása vagy egyéb súlyos maradandó krónikus betegsége van.

2019-03-21 15:38:32 +0100

https://szekelyhon.ro/aktualis/aranyermet-szerzett-a-specialis-olimpian-a-down-szindromas-veress-erna?fbclid=IwAR1Yd5c0UwriuJ6QC2VcygJpSMJbKuJWlJuZTtxVr9k2uVy_lCHgJl_KP60

Sajnos kevés fogyatékossággal élő embereknek van tehetségük vagy magasabb iskolai végzettségük. Viszont nem jelenti azt, hogy a Petíciómmal hátat kívánok fordítani a tehetséges fogyatékossággal élők iránt és a magasabb iskolai végzettségű fogyatékossággal élők iránt. Sőt ő értük is kiállok a Petíciómmal akkor is részt tudjanak venni a legkedveltebb kihívásukban is amikor már a szüleik nem lesznek többé velük...

2019-03-21 14:34:16 +0100

https://alfahir.hu/2019/03/20/otthonapolas_otthonapolasi_dij?fbclid=IwAR0X8q3tcKn29sIymT5xsWTzuLIurfdePGRoXweyQMjfH7TXLD81lcSGXiA

https://www.youtube.com/watch?v=j_CnQFr3Jqg&t=8s

Amíg az Ápolási díj Petíciójának az aláírása gőzerővel megy nálam alig van aláírás sajnos.
Annyira foglalkoznak a Rokkantsági járadék és Fogyatékossági támogatás emeléséről szóló Petíciómról, mint az Képviselők az Ápolási díj tisztességes bevezetéséről pl. a GYOD-nál stb.

2019-03-20 21:31:35 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=NvoWBbYxdwc

Néha így érzem magamat mint a férfi hajléktalan aki alig kap támogatást, a kamasz hajléktalnál ellentétben.

Külfödön szóba sem állnak egy rongyos ruhába és szegénységbe élő kislányal, viszont a gazdag szépen öltözőtt kislányal mindenki igyekszik közös fotót készíteni vele.

2019-02-04 21:05:56 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=g6bOyMLjD-E

Ez a fiatalember is jobb élet színvonalra vágyok ha több lenne a nyugdíjszerű ellátása vagy akadálymentesített munkahelyen dolgozhatna, a lakóhelyéhez közel akkor télen sem kéne az utcán fagyoskodva lufikat árulnia.

2019-02-03 20:29:28 +0100

Sajnos a Fogyatékossággal élő emberek támogatására nincs pénz. De erre van pénz.
https://www.youtube.com/watch?v=V2vN6iqAyYQ&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc
https://www.youtube.com/watch?v=iyrEyWlnRP0
https://rtl.hu/rtlklub/hirek/bayer-zsolt-nagy-blanka-tuntetes-szappan-szivacs?fbclid=IwAR2Wn_WE8KztAr893rcD70Q8vP6PhdsnL2UzTj_WYVxIVjEX6RYSoLLCEck

Elegem van minden hülyeségre van pénz, de a valóban rászoruló emberekre nincs pénz csak a kiválasztott rászorulók kapnak egyszer segítséget stb.

2019-02-03 20:22:50 +0100

https://www.youtube.com/watch?v=iyrEyWlnRP0
https://www.youtube.com/watch?v=7-C8ye6GTCg
https://www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc&t=14s
https://www.youtube.com/watch?v=V2vN6iqAyYQ&t=2s

Sajnos olyan ember is keres több pénzt aki nem méltó közszereplésre és a műsor vezetésre sem. Míg a fogyatékossággal élő önmagukat ellátni tudó fogyatékossággal élő embereknek sajnos nem segít a Magyar Állam, hogy normális emelést kapjanak a nyugdíjszerű ellátásukban és a Fejlesztő foglalkoztatói díjukat sem emelik, idén de még jövőre sem lesz várható sajnos.

2018-10-24 19:36:21 +0200

1,000aláírás gyűjt össze.

2018-10-11 07:51:16 +0200

500aláírás gyűjt össze.

2018-09-30 08:13:35 +0200

100aláírás gyűjt össze.

2018-09-29 13:56:46 +0200

50aláírás gyűjt össze.

2018-09-28 20:45:37 +0200

25aláírás gyűjt össze.

2018-09-28 19:33:25 +0200

10aláírás gyűjt össze.