Ugrás a fő tartalomra

Címzett: Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója és Yasmin Green, a Jigsaw vezetője

Állítsuk meg a hazug, kormányhoz kötődő propaganda-hirdetéseket a YouTube-on (Folytatjuk!)

2024-es választásokra újabb masszív hazug, félelemkeltő propagandakampányt indított az Orbán-kormány, Orbán Viktor pártja, a Fidesz és az ezekhez szorossan kötödő propagandamédia. 
Ezért újrakezdjük és/vagy folytatjuk kampányunkat.

Kérem, ne adják le többször ezeket a hirdetést a felületükön, és ne biztosítsanak felületet a jövőben felmerülő hasonló propagandavideóknak, hirdetéseknek.
Ezekkel a hirdetésekkel közvetve egy antidemokratikus, autokrata kormányt támogatnak Magyarországon, amely a nép helyett csak egy szűk, hozzá közel álló csoport érdekeit szolgálja.
Kampányunk az Orbán-kormány álkonzultációjával szemben indult, de most éppen félelemkeltő, háborús és álbékepárti propagandakampány zajlik, amiben Orbán Viktor korrupt és autokrata rendszerét kritizáló, és arra veszélyt jelentő ellenzéki személyeket és pártokat, valamint az EU jelenlegi vezetését háborúpártinak állítják be. Orbán Viktort és pártját pedig az egyetlen erőnek és alternatívának mutatják be, akik a megakadályozhatják, hogy Magyarországon háborúba sodródjon.
Ezek a hazug, manipulatív hirdetések soha nem beszélnek az orosz-ukrán háború valódi okáról és felelőséről Oroszországról és a háborús bűnös, Putyinról.
Ezzel szemben nyilvánvalóan senki sem lesz azért háborúpárti, mert támogatja azt az országot, amely egy háborús agresszorral szemben a fennmaradásáért küzd. Mégis ezen hirdetések ezt állítják.

Magyarország sajnos nem jogállam, és nincsen itt teljes értékű demokrácia. Orbán Viktor vezetésével a kormány egy úgynevezettt választási autokráciának a hibrid rezsimjét teremtette meg és tart fenn, amit az Európai Parlament is elismert és megszavazott.

Magyarország a legkorruptabb állam az EU-ban. Népességarányosan Bulgária után Magyarországon él a legtöbb a szegény ember az EU-ban, valamint az infláció, különösen az élelmiszer infláció is itt volt a legmagasabb az elmúlt években. Sok magyart ez nagyon rosszul érint. A kiskereskedelmi forgalmom bezuhant. A legtöbb magyar sokkal rosszabbul él, mint 2-3 évvel ezelőtt.

Az Orbán-kormány nem tud kormányzati sikerekkel kampányolni a választások előtt, mert azok nincsenek, nem léteznek. Ezért a magyar kormánya gonosz módon minden eszközzel démonizálja politikai ellenfeleit. Azt állítja róluk, hogy ők a háború eszkalációját szeretnék, és belesodornák Magyarországot a háborúba. Eközben azt állítják magukról, hogy egyedül ők  békepártiak, egyedül ők menthetik meg Magyarországot a háborítól. Ez az a folyta gonosz tömegmanipuláció, amivel már sok diktátor, és autoriter rendszer élt már a történelem folyamán pedig sajnos működik. Félelemmel a tömeg igen is lehet irányítani. 

Orbán antidemokratikus, autokrata rendszere nem működhetne az állami propaganda nélkül, amihez ez (és számos korábbi) alkalommal (is) a YouTube felületét is felhasználta/felhasználja. Így közvetve a YouTube is hozzájárul ennek az önző, korrupt, hataloméhes autokrata rendszernek a fennmaradásához.

Kérem a YouTube-ot, hogy távolítsa el ezeket:
https://www.youtube.com/watch?v=S13c4aZyBMs
https://www.youtube.com/watch?v=uLMVSIHYxbA
https://www.youtube.com/watch?v=X3H16GCQpk4
https://www.youtube.com/watch?v=nNn9FhLGdLo
a hazug, manipulatív , gonosz propagandavideókat és -hirdetéseket!

Miért fontos?

Eleged van a kormányból, amely a nép szolgálata helyett csak egy szűk, hozzá közel álló rétegnek kedvez? 
Eleged van a magyar kormány sok 10 vagy 100 milliárdos manipulatív  propagandakampányokból, amivel elterelik a figyelmet a valódi problémákról (pl. magyar oktatás és egészségügy színvonala, giga állami korrupció, Európa-bajnok magyar infláció), azok valódi okáról (rossz nemzetstratégia, hibás döntések, rossz gazdaságpolitika)?

Eleged van a YouTube-on állandón felbukkanó hazug állami hirdetésekből, propagandavideókból, a félelem- és gyűlöletkeltésből?

Ezt a hibrid rezsimet Orbán Viktor és kormánya nem egyik napról a másikra építette fel, és a változás, akárcsak a propagandagépezet felszámolása sem fog egyik napról a másikra menni. 

De itt és most, néhány perc alatt te is tehetsz valamit ezért! Te is tehetsz azért, hogy legalább a YouTube-ról eltűnjenek ezek a propaganda videók és hirdetések.

Kérlek, írd alá Susan Wojcickinek, a Youtube vezérigazgatójának és Yasmin Greennek, a Google társadalmi igazságtalanságokkal foglalkozó alszervezetének, a Jigsaw vezérigazgatójának szóló petíciót, amiben arra kérjük őket, hogy távolítsák el a magyar kormány hazug és manipulatív videóit és hirdetéseit a Youtube felületéről.

Köszönöm, ha aláírod a petíciót, de még ennél is többet tehetsz. A petíció akkor lehet sikeres, ha azt minél többen aláírják, ezért kérlek, oszd meg másokkal, minél több emberrrel Facebookon vagy más felületeken, csatornákon, és buzdítsd ismerőseideit a részvételre.

Kategória

Links

Frissítések

2023-03-05 06:20:45 +0100

5,000 aláírás gyűlt össze.

2023-03-03 10:19:40 +0100

1,000 aláírás gyűlt össze.

2023-03-03 09:40:04 +0100

500 aláírás gyűlt össze.

2023-02-22 01:08:51 +0100

100 aláírás gyűlt össze.

2023-02-20 19:22:02 +0100

50 aláírás gyűlt össze.

2023-02-19 00:00:30 +0100

25 aláírás gyűlt össze.

2023-02-18 10:29:44 +0100

10 aláírás gyűlt össze.